kulibob 15.10.2021 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 (edytowane) Niech rośnie jeszcze ok 30k i można się pozbyć 50% ETFa kolejne progi wyjścia ok 180, 360, 720 k , 1,44m później to chyba wasi prorocy nie ogarniają Trzon inwestycyjny to realne aktywa Edytowane 15 Października 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.10.2021 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 https://pl.investing.com/news/cryptocurrency-news/inwestorzy-licza-na-etf-oparty-na-bitcoinie--kurs-gwaltownie-wzrosl-300828 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 15.10.2021 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 https://beincrypto.pl/amerykanski-sec-zatwierdzil-pierwszy-bitcoinowy-etf/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.10.2021 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2021 (edytowane) https://beincrypto.pl/amerykanski-sec-zatwierdzil-pierwszy-bitcoinowy-etf/ Pierwszy w USA . W europie są dostępne ja mam od wisdomtree notowany na Xetrze https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjq38rX_8zzAhWQl4sKHUqUBX8QFnoECAkQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.wisdomtree.eu%2Fen-gb%2F-%2Fmedia%2Feu-media-files%2Fkey-documents%2Ffactsheet%2Fetf-securities%2Feng-btcw-sw-wisdomtree-bitcoin.pdf&usg=AOvVaw2G3ZlcubHIUBArgAh7G0jB No dobra to ETP ale w zasadzie to prawie jeden pies Edytowane 15 Października 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 18.10.2021 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2021 właśnie się dobijamy do 60k$ na BTC...to ostatnia granica dzieląca nas od ATH, potem to już terra incognita Z altów (oprócz ETH) najbardziej jestem załadowany w VRA,WOO,FTM,DOT,GLCH, LUNA, MATIC, ILV. Z tego DOT był kupowany pod event, typowo pod short-term. Trzon portfela inwestycyjnego to BTC+ETH. do tych wymienionych wyżej coinów dodałem ICP. Mam jeszcze mniejsze ilości innych, nie wiem czy ma sens wymieniać tutaj wszystkie... MATIC i WOO zaczynaja odpalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 20.10.2021 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2021 1 jakże ważny punkt osiągnięty...teraz czekamy na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.11.2021 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 podwójne ATH na ETH i BTC a to dopiero początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 14.11.2021 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 tutaj też to pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 16.11.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 podwójne ATH na ETH i BTC a to dopiero początek... Coś nie poszło Następnym razem będzie lepiej Trochę żałuję że nie podzieliłem połowy środków na BTC i ETH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 17.11.2021 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Wszystko w swoim czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 07.12.2021 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 https://www.notebookcheck.net/Ethereum-s-POS-merger-gets-pushed-back-to-June-2022-GPU-supplies-to-remain-limited.575336.0.html dobra wiadomość dla wszystkich górników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.12.2021 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 (edytowane) E gdzie te chłopaki od spamu byłem na banie a chciałem u nich zainwestować? @ JTKirk Znowu coś nie poszło z "komputerowymi pieniążkami" bo wykresy coś się nie spinają Wcale BTC nie jest taki niezależny od normalnych rynków (SP500) że jest wręcz mocno skorelowany 2011-2021 . Niestety nie mogę dodać zdjęcia korelacja bitkoina z złotem 0,54 obligacje USA 20+letnie 0,48 SP500 0,74 Edytowane 9 Grudnia 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.12.2021 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 Dziękuję za troskę No nie jest dobrze - rentownośc wydobycia ETH spadła z 800% do 750% Prawdziwy dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 09.12.2021 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 Dziękuję za troskę No nie jest dobrze - rentownośc wydobycia ETH spadła z 800% do 750% Prawdziwy dramat Poprzez rentowność rozumiem ETH/prąd+koszt sprzętu czy coś jeszcze uwzględniasz. Ja tylko pisze że to wasze "nowe złoto" nie spełnia swojej roli jest tylko mocno spekulacyjne i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 09.12.2021 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 Poprzez rentowność rozumiem ETH/prąd+koszt sprzętu czy coś jeszcze uwzględniasz. sprzęt już dawno jest zamortyzowany, więć tylko wartość urobku-koszt prądu Ja tylko pisze że to wasze "nowe złoto" nie spełnia swojej roli jest tylko mocno spekulacyjne i nic więcej a wiesz, że to samo tobie podobni pisali w 2012/2016/2019 ? Może poczekajmy....kilka miesięcy jeszcze? Albo kilka lat? Porównywanie bitka do złota jest mało poważne - biorąc pod uwagę staż jednego i drugiego aktywa. A jak chcesz na siłę takich porównań, to poczekaj jeszcze jakiś czas...ja chętnie ci je kiedyś przyypomnę Zobacz na ceny prawie równo 5 lat temu https://coinmarketcap.com/historical/20161211/ BTC po 769$ i ETH po 8,19$ Wrócimy do tematu za następne 5 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 13.12.2021 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 To dobre Zrobiłem korelacjędal BTC na krótsze okresy i fajnie to wychodzi 2020 złoto -0,08 srebro 0,58 SP500 0,78 obligacje usa 20+ -0,8 Dywidendowi arystokraci sp500 0,72 Dywidendowu arystokraci rynki EM 0,55 Na 2021 do czerwca złoto -0,64 srebro -0,8 SP500 -0,26 obligacje usa 20+ -0,44 Dywidendowi arystokraci sp500 -0,11 Dywidendowu arystokraci rynki EM 0,16 Wniosek z tego może być ciekawym dodatkiem do portfela jednak nie nadaje się jako inwestycja pełno skalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.05.2022 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 ... Może poczekajmy....kilka miesięcy jeszcze? Albo kilka lat? Porównywanie bitka do złota jest mało poważne - biorąc pod uwagę staż jednego i drugiego aktywa. A jak chcesz na siłę takich porównań, to poczekaj jeszcze jakiś czas...ja chętnie ci je kiedyś przyypomnę Zobacz na ceny prawie równo 5 lat temu https://coinmarketcap.com/historical/20161211/ BTC po 769$ i ETH po 8,19$ Wrócimy do tematu za następne 5 lat? Fortuny kryptowalutowych miliarderów się rozpływają. Sytuacja na giełdach wygląda coraz gorzej https://www.money.pl/gielda/fortuny-kryptowalutych-miliarderow-sie-rozplywaja-sytuacja-na-gieldach-wyglada-coraz-gorzej-6767991105461152a.html Dokładnie tydzień temu kurs giełdowy bitcoina sięgał prawie 40 tys. dolarów, a w środę spadł niżej 29 tys. dolarów. W czwartek rano w szczycie paniki notowania były 12 proc. na minusie - w okolicach 25,5 tys. dolarów. Ostatni raz bitcoiny były równie tanie w końcówce 2020 roku. Trzy komentarze Dominik 18 min. temu Sztuczny twór nie mający żadnej wartości. Jeżeli to coś miało by realna wartość, to każde wykopanie nowych bitcoinów powinno powodować inflację. To jest po to żeby z realnych pieniędzy ogrywać mniejszych graczy., sssss 1 godz. temu Który to już raz crypto tanieją? Za pół roku będą widły i przebiją kolejną granicę notowania. Crypto tanieje głównie po to żeby zainteresowani mogli kupić tanio i sprzedać drogo. To się nazywa kółeczko. Over 46 min. temu Pamiętam bitcoina po 1S Największe technologiczne spółki pikują. W trzy dni straciły na wartości ponad bilion dolarów Wartość biznesu Apple spadła o 220 mld dolarów, a Tesla Elona Muska straciła 199 mld dolarów. Niewiele łagodniejsi byli inwestorzy dla Microsoftu czy Amazona. To efekt potężnych spadków cen akcji na amerykańskiej giełdzie. Wizja recesji i działania banku centralnego sprawiły, że kończy się złota era technologicznych gigantów. Okazuje się, że giganci technologiczni stracili ponad 1 bilion dolarów w ciągu zaledwie trzech dni notowań - wylicza CNBC. O tyle spadła wartość rynkowa akcji największych spółek branży IT. https://www.money.pl/gielda/najwieksze-technologiczne-spolki-pikuja-w-trzy-dni-stracily-na-wartosci-ponad-bilion-dolarow-6767705355357088a.html Putinflacja czy covidflacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 13.05.2022 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2022 (edytowane) a to już minęło 5 lat? Ale mogę cię uspokoić, koszty wydobycia mam na takim poziomie, że nawet dalsze spadki nie są mi straszne. Kryzys nie fajna rzecz, ale taka jest kolej rzeczy. Czy to Buffet mówił, żeby kupować wtedy kiedy wszyscy sprzedają i sprzedawać, kiedy wszyscy kupują? Sytuacja jest mocno nieciekawa (w tle afera z LUNA) ale nie pierwsza i nie ostatnia zapewne Mimo kryzysu z optymizmem patrzę w przyszłość. Edytowane 13 Maja 2022 przez JTKirk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 14.05.2022 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2022 Nie nawiązuję do okresu 5 lat. Kiedyś BTA był "warte" 1$, kiedyś może 50 tys $ a teraz może 30 tys. $. Były zapowiedzi że 1 BTC będzie "warty" 100 tys. $ a może nawet 1.000 tys. $. "Warte" jest tyle za ile ktoś che sprzedać a inny ktoś chce kupić. Może być "warte" 1.000 tys. $ a może też być "warte" 0 $. Ile jest różnych walut tego typu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 15.05.2022 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2022 kilka tysięcy - pod 8 chyba było niedawno. Ale po każdym takim tąpnięciu spora część z nich trafia na listę "dead coins" - ale ciągle powstają nowe... https://coinmarketcap.com/ nie są to wszyskie, żeby trafic na tę listę, coin musi być listowany co najmniej na 2 giełdach. Oreślenia waluty też nie można stosować do wszystkich, część nawet nie aspiruje do takiego miana, dużo lepsze jest chyba określenie token. Niektóre, szczególnie te bardziej popularne monety występują w różnych wariantach i kombinacjach - a w gruncie rzeczy to taka sama moneta - np. wBTC, wETH, zUSDT, zWBTC - występują też na różnych podsieciach L2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts