Krzysiek121 05.04.2021 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Witam wszystkich forumowiczów, bardzo proszę was o fachową poradę. Mianowicie problem wygląda tak; Zalewajac ławy fundamentowe w wykopie nie zauważyłem że wykonawca nie zrobili poszerzenia ławy na dwa kominy wentylacyjne trzy kanałowe. Ława jest wylana na szerokość około 80cm po środku jest wymurowana ściana fundamentowa z bloczka betonowego gr. 24cm ( po bokach zostało około 26cm) i narazie wytrzymałem prace. W jaki sposób mogę postawić komin wentylacyjny trzy kanałowy o wymiarach pustaka kominowego 20/24/h33. , bo z tego co się orientowałem to jak posadowie na ławie to będzie praktycznie na styk. Wykonawca twierdzi że można do zera podciągnąć z bloczka, puki co wstrzymała budowe, niewiem czy ława nie bedzie narażona na pęknięcie, Co mógłbym zrobić żeby to teraz wyprostować? I spokojnie podarować kominy, Bardzo proszę o fachową poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 05.04.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Po co murowac komin od ziemi? Wystarczy od stropu. Błąd w projekcie i marnowanie kasy inwestora przez projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 05.04.2021 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Po co murowac komin od ziemi? Wystarczy od stropu. Błąd w projekcie i marnowanie kasy inwestora przez projektanta Żartujesz, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 05.04.2021 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Nie, murowanie podwójnego czy potrójnego wentylacyjnego od fundamentu to w większości przypadków bezsens...Szczególnie w parterówkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 05.04.2021 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Nie, murowanie podwójnego czy potrójnego wentylacyjnego od fundamentu to w większości przypadków bezsens... Szczególnie w parterówkach... większości przypadków... Szczególnie w...... Itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.04.2021 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Doskonale się składa. Przejśc na system bezkominowy i po kłopocie. Kominy to archaizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.04.2021 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 masz dwa wyjścia uzupełnić pracowicie ten brak albo zamówić projekt rekuperacji , a oszczędności z braku jakichkolwiek kominów zainwestować w sam sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts