Krzysiek121 05.04.2021 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Witam wszystkich forumowiczów, bardzo proszę was o fachową poradę. Mianowicie problem wygląda tak; Zalewajac ławy fundamentowe w wykopie nie zauważyłem że wykonawca nie zrobili poszerzenia ławy na dwa kominy wentylacyjne trzy kanałowe. Ława jest wylana na szerokość około 80cm po środku jest wymurowana ściana fundamentowa z bloczka betonowego gr. 24cm ( po bokach zostało około 26cm) i narazie wytrzymałem prace. W jaki sposób mogę postawić komin wentylacyjny trzy kanałowy o wymiarach pustaka kominowego 20/24/h33. , bo z tego co się orientowałem to jak posadowie na ławie to będzie praktycznie na styk. Wykonawca twierdzi że można do zera podciągnąć z bloczka, puki co wstrzymała budowe, niewiem czy ława nie bedzie narażona na pęknięcie, Co mógłbym zrobić żeby to teraz wyprostować? I spokojnie podarować kominy, Bardzo proszę o fachową poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drechsler 13.09.2021 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2021 Dzień dobry,Planuję też postawić komin wentylacyjny trzykanałowy. Kto może udostępniać tabele rozmiarów i ryzyko pęknięcia i upadku komina? cheap essay writer Academy of Business in Dąbrowa Górnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts