Wirtualnyjan1 06.04.2021 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 06.04.2021 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Niesamowicie ryzykowny projekt i przyszłościowo generujący problemy do rangi demolki i przeróbki piętra.Ja nie pchałbym się w to.Kiedyś tylko takie stropy były -jak pożar wybuchł na parterze -to do ostatniego piętra kamienica spłonęła.Jakoś to się trzymało ale i obciążenia były mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirtualnyjan1 06.04.2021 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 06.04.2021 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 To moja ocena. Może nie jest tak źle, ale wszelka przeróbka stropo-dachu to demolka piętra.Jak mam wątpliwości -to rezygnuje z propozycji.Dla mnie problem to drewno leżace poziomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris11 06.04.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Tak z ciekawości, jak mogę zapytać - to który deweloper w Poznaniu tak buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.04.2021 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Dla mnie problem to drewno leżace poziomo. A jak powinny belki stropowe leżeć? Pionowo? Co do pytania o stropodach. Moje wątpliwości to czym to jest pokryte? Dachówka bitumiczna to brzmi groźnie. Ta warstwa powinna być maksymalnie z dużych elementów, a dachówka to brzmi jak milion łączeń. 8cm styrodutu + 20 cm wełny -cienko. Nie wiem ile masz tych koryt ale tam cienko to ocieplone. Co do pytania o panele FV, popytaj dewelopera, stawiam że to nie problem - ale bierz to na piśmie. Wentylowany - niewentylowany, dobrze wykonany każdy z nich będzie działał, spieprzony każdy będzie problemem. Może dopytaj o możliwość zmiany na jakiś żelbet? Może są możliwości oparcia stropu żelbetowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 06.04.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Ocieplenie w najcieńszym miejscu 20+8+5 cm to moim zdaniem nie jest aż tak źle. Oczywiście mostki na belkach drewnianych będą.Na pewno może się trochę grzać poddasze w lato. Ciekawe czy ta 'dachowka' będzie w ciemnym kolorze. Swoją drogą czemu nie papa termozgrzewalna?No i pomyślałbym o tej paroizolacji. To musi być serio dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirtualnyjan1 07.04.2021 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Del Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Wirtualnyjan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 07.04.2021 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 A jak powinny belki stropowe leżeć? Pionowo? ...... Dobrze wiemy, że chodzi o nadmierne wygięcie poziomych belek o dużej rozpietości. Po prostu jest to konstrukcja czysto teoretyczna, która nawet po wykonaniu perfekcyjnym nie daje trwałej pewności długiej ekspoatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.04.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Dobrze wiemy, że chodzi o nadmierne wygięcie poziomych belek o dużej rozpietości. Po prostu jest to konstrukcja czysto teoretyczna, która nawet po wykonaniu perfekcyjnym nie daje trwałej pewności długiej ekspoatacji. Nie wiem o czym piszesz. Stropy drewniane znane i używane są w budownictwie od kilkuset lat. Widziałem stropy które miały w okolicy 100lat i były w dobrym stanie i w poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 08.04.2021 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Autorowi wątku odpowiem, że nie ufam w długą trwałość tego stropu, pod względem wykonania, wentylacji i jego obciążenia. Może też dlatego że go nie widziałem.Drewniany strop w starej wrocławskiej kamienicy to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 08.04.2021 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Niesamowicie ryzykowny projekt i przyszłościowo generujący problemy do rangi demolki i przeróbki piętra. Ja nie pchałbym się w to. Kiedyś tylko takie stropy były -jak pożar wybuchł na parterze -to do ostatniego piętra kamienica spłonęła. Jakoś to się trzymało ale i obciążenia były mniejsze. Mam takie samo zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts