Beehome 06.04.2021 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Ostatnio trochę miałem wolnego czasu. Taka potrzeba odpoczynku. Odpoczynek wykorzystałem na szkolenie z pomp ciepła kilku firm.I zastanawiam się w który kierunku zmierzamy. Zamiast projektować i tworzyć nowe rozwiązania zamawiamy naklejki i tworzy historię o najlepszej PCPW. I tak z hitów SEVRA/KAISAI/ROTENSO/MIDEA ma pompy ciepła. Każda lepsza od konkurencji a tak do siebie podobna. Zastanawiam się ile muszą prać handlowcom mózgi aby uzyskać ich wiarę w wyższość produktów marki "x" nad marką "y". Pozdrawiam i życzę sukcesów w szukaniu użytkowników lepszej pcpw. Dla tego jednak mimo wyższej ceny szanuje marki takie jak LG, DAIKIN, ME, TOSHIBA itp. za to że projektują, badają i tworzą nowe, nie zawsze lepsze rozwiązania. Ponoszą często konsekwencje nowych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory67 14.04.2021 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Ale o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 14.04.2021 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 No koledze ulało się widzę że postęp zwalnia i zamiast produkować i usprawniać produkty to 'producenci' na jednej linii produkcyjnej w ChRL zamawiają PC z różnymi logotypami. I rzeczywiście trudno udowodnić wyższość jednego produktu nad drugim gdy tylko logo je wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beehome 15.04.2021 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 (edytowane) No koledze ulało się widzę że postęp zwalnia i zamiast produkować i usprawniać produkty to 'producenci' na jednej linii produkcyjnej w ChRL zamawiają PC z różnymi logotypami. I rzeczywiście trudno udowodnić wyższość jednego produktu nad drugim gdy tylko logo je wyróżnia. Może i się trochę "ulało" Po prostu coraz bardziej wkurza mnie wkręcanie końcowych odbiorców przez "producentów". Ogólnie zastanawiam się w jakim kierunku dąży cały "eko" pęd. Wkręca się ludziom że ich gospodarstwa domowe szkodzą matce naturze. Promuje PCPW, PV i wszystkie mega ekologiczne rozwiązania. Dlaczego większość firm nie powie jakim obciążeniem dla środowiska jest ich produkcja, w późniejszym czasie utylizacja? Wiem że zaraz wyleje się tu kubeł pomyj na mnie ale w du.. to mam. Od początku roku ruszyłem z nowym projektem budowy domu samowystarczalnego. Nie mówię o domu pasywnym bo daleka jest mi takie rozwiązanie. Swój prąd i jego magazynowanie, swoją woda ( 120 letnia studnia i zbieranie oraz magazynowanie deszczówki ) , oczyszczalnia ekologiczna połączona ze stawem rybny. Żadnej sieci i żadnych przyłączy. Jedyne co mi zostanie to finalnie KRUS i podatki od ziemi i lasu. W całym projekcie najważniejsze jest wykorzystanie w 70-80% składowych z odzysku. Jest to możliwe i dość sporo trzeba spędzić czasu w poszukiwaniu ale można Projekt wybrany DIABLAK 3.0 z piwnicą. Ogrzewanie w tym projekcie to holzgaz ( 3 hektary własnego lasu, piec, komin i bufor kosztowały mnie tyle co pcpw ). Wiem że nie każdy ma możliwości i zdolności manualne. Ale mam nadzieję że cześć ludzi to wszystko zainteresuje i może ktoś zrobi z tego użytek. Edytowane 15 Kwietnia 2021 przez Beehome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 15.04.2021 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Ostatnio trochę miałem wolnego czasu. Taka potrzeba odpoczynku. Odpoczynek wykorzystałem na szkolenie z pomp ciepła kilku firm. I zastanawiam się w który kierunku zmierzamy. Zamiast projektować i tworzyć nowe rozwiązania zamawiamy naklejki i tworzy historię o najlepszej PCPW. I tak z hitów SEVRA/KAISAI/ROTENSO/MIDEA ma pompy ciepła. Każda lepsza od konkurencji a tak do siebie podobna. Zastanawiam się ile muszą prać handlowcom mózgi aby uzyskać ich wiarę w wyższość produktów marki "x" nad marką "y". Pozdrawiam i życzę sukcesów w szukaniu użytkowników lepszej pcpw. Dla tego jednak mimo wyższej ceny szanuje marki takie jak LG, DAIKIN, ME, TOSHIBA itp. za to że projektują, badają i tworzą nowe, nie zawsze lepsze rozwiązania. Ponoszą często konsekwencje nowych rozwiązań. Ostatnio słuchałem na kilimatyzacja katowice gościa który opowiada nasz produkt nasz pomysł i pod niebiosa coś tam bredzi i nijak nie pozwalał się dopytać gdzie oni mają ten zakład , świry ściągają z Chin towary i brandują je swoją nazwą ,baran by po ludzku powiedział gdzie kupuje to wzbudził by większe zaufanie , to tak jak z tymi Szwedzkimi quadami od Chin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beehome 15.04.2021 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 W klimatyzacja ta praktyka jest stosowana od bardzo dawna. Tworzy się marki których człowiek czasami nie potrafi nawet wymówić.Niestety sami sobie jesteśmy winni, ciągle szukamy oszczędności i uwielbiamy kupować tanio. Najlepszym tego przykładem jest branża kotłów grzewczych. Jest taka bardzo dobra niemiecka marka kotłów weishaupt w PL w niszy w krajach takich jak Słowacja, Litwa, Łotwa sprzedaje się bardzo dobrze mimo jego dość wygórowanej ceny. Ale są ludzie którzy cenią jakość i parametry a później patrzą na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi07 20.04.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 ciekawa dyskusja i finalnie często człowiek w końcu nie wie na co ma się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts