guzol 07.04.2021 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Witam, posiadam dom gdzie 1/3 zajmuje sklep. Zamontowałem panele fotowoltaiczne. Potem przyjechał serwisant do zmiany licznika z PGE. I zwrócił uwagę, ze sklep nie ma własnego licznika i ze to jest niezgodne z prawem i ze mogą być za to kary. Trochę spanikowałem, bo nie wiedziałem o tym, a widmo jakichś kar nie wiadomo jakich brzmi masakrycznie. Mam taryfę G, i rozliczałem się ze sklepem powierzchniowo, tzn 1/3 faktury płaciła firma bo zajmuje 1/3 powierzchni obiektu. A tu wychodzi , że tak nie wolno. Jak wybrnąć z takiej sytuacji? Mogę założyć nowy licznik i nowe przyłącze do tego sklepu z taryfa C, tylko czy to coś da? Czy sam się nie podłoże? Miał ktoś taki przypadek ? Guzol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.04.2021 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Znajoma ma firmę jednoosobowa i niedawno podpisywała umowę z Innogy i ma taryfę G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts