k4apcer 07.04.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Witam.Niedługo będę wykańczać poddasze, wszystkie łączenia będę robił na flizelinie i masie szpachlowej z polimerami, narożniki wewnętrzne na amerykanach a łączenie skosu ze ścianą szczytowa ślizgowe. Natomiast ściana szczytowa nie jest otynkowana, więc względem klatki schodowej jest różnica +/- 2cm. Chciałbym przykleić płyty g-k do ściany i myślę że uda mi się zlicować z tynkiem. Do tego etapu wszystko wygląda pięknie, ale nie mam pomysłu w jaki sposób wykonać połączenie między przyklejoną płytą g-k a tynkiem. Flizelina raczej odpada na łączenie z tynkiem, do głowy przychodzi mi jedynie siatka ale obawiam się że mogą się pojawić pęknięcia.Robił ktoś kiedyś połączenie płyty z tynkiem i mógł by się podzielić jakimiś spostrzeżeniami?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Premium Szczecin 15.04.2021 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Jeżeli ma to być połączenie na jednej scanie/płaszczyźnie, i tynk z gk nie będą względem siebie pracować, to wystarczy takie połączenie zazbroic uniflotem a na to szersza Flizelina na jakiś gotowiec np premium light. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts