0mauy0 07.04.2021 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2021 Stoję przed dylematem wyboru inwertera do instalacji fotowoltaicznej. Instalacja ok 6,2kW, skierowana na południe, na gruncie, teoretycznie bez zaciemnień (jeden mały krzak, który troszkę może przesłonić słońce). Do wyboru mam: - Huawei - Kodak - ktoś w ogóle coś słyszał na ten temat? Bo praktycznie brak jest informacji na temat tego inwertera - Fronius - ewentualnie SolarEdge Panele Longi Solar Z góry dzięki za jakieś rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.04.2021 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Wydaje mi się, że poszedłbym w SolarEdge tylko dlatego, że jest dobra gwarancja, a falowniki w opinii innych użytkowników są w dobrej jakości.Sam mam Fronius-a ale obecnie chyba tylko żerują na wyrobionej wcześniej opinii.Panele są bardzo dobrej jakość - i wyglądają ok. Co do trwałości i osiągnięć - napisz za 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts