Jakub1996 08.04.2021 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Witam, mam taki problem - chciałbym przymocować worek bokserski do sufitu. Mieszkam w budynku wielorodzinnym, dosyć nowym bo ma około mniej niż 20 lat. Pytanie brzmi czy moge bez probleów przewiercić się przez sufit i zamonotwać korki rozporowe? Troche się boję, że przebije się na wylot lub kołki nie będą się trzymać. Prosze o radę czy próbować czy lepiej sobie odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 09.04.2021 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Witam, mam taki problem - chciałbym przymocować worek bokserski do sufitu. Mieszkam w budynku wielorodzinnym, dosyć nowym bo ma około mniej niż 20 lat. Pytanie brzmi czy moge bez probleów przewiercić się przez sufit i zamonotwać korki rozporowe? Troche się boję, że przebije się na wylot lub kołki nie będą się trzymać. Prosze o radę czy próbować czy lepiej sobie odpuścić. O przewiercenie raczej się nie obawiaj - taki strop ma grubość ponad 25 cm. Najgorsze może być to że trafisz na pustkę ( mogą to być płyty żerańskie, może być strop lany, może być strop akermana.) Wg mnie wierć pod kołek 12 mm - otwór na głębokość 12-15 cm. Wtedy przekonasz się z czym masz do czynienia. Nie stosuj tradycyjnych kołków tzn koszulka plastikowa i w to kołek bo to nie do tego służy, najlepiej kup typowe mocowanie do huśtawki i wklej na kotwę chemiczną. Takie połączenie prócz trwałość będzie również elastyczne(kotwa jest mieszaniną żywicy i piasku ) gdy będziesz korzystał z worka po prostu tynk się nie wykruszy. Daj znać po wywierceniu otworu - być może trzeba będzie zmienić koncepcję z tego na jaki materiał trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub1996 09.04.2021 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 okej no to jak tylko otworzą Castorame to wypozyczqam wiertarke i spróbujemy. dzieki za rade Dam znać jak już będzie po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts