Kadek3 09.04.2021 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Cześć wszystkim. Szukałem,Szukałem ale nic podobnego nie znalazłem. Wykonawca razem z kierbudem "dupneli" się z ustawieniem słupów sztuk 2 o jakieś 10cm każdy do wewnątrz. Teraz trzeba je przestawić. Kierbud mówi zeby wyciąć. Nawiercic w dobrym miejscu,ustawić jeszcze raz i sprawa załatwiona. Pytanie czy tak można? Słupy 24x24 w środku pręty 8x16 które przechodzą w 12mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 09.04.2021 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Sposób ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.04.2021 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Niby można tak, ale jak patrzę na zamieszczoną fotkę to tam są rdzenie i pisze że to poddasze, wg mnie to sporo zmienia. Rdzenie na poddaszu mogą i pracują głównie na zginanie to nie tylko trzeba to nawiercić ale dobrze np użyć żywicy z kotw chemicznych i je wkleić. Jeżeli jest 8 prętów to starałbym się nie wyciąć wszystkich, a nawet jak to możliwie zostawić wszystkie a dołożyć np 4 wklejone poszerzając rdzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 09.04.2021 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Dokładnie, jeśli część prętów jest w dobrym miejscu to zostawić, resztę na kotwy chemiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 09.04.2021 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 8 fi 16? Porąbało kogoś? Znaczy projektanta. To jest zbrojenie na 10 pięter nie jedno. Jeżeli faktycznie na dachu ma stać słoń na lukarnie... Znaczy podskakiwać, to zamiast tych ścian z 12 cm przy klatce zrób 25 cm, bo przy podskakującym słoniu to te wycięte pręty pracują. A jeżeli to jakiś gniot niedouczonego projektanta, to wyciąć i wkleić nowe plus dopilnować wieniec na kolankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts