tsq1956 09.04.2021 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2021 Witam, wczoraj rozmawiałem z architektem z elektrowni i okazalo sie ze pas ziemi o szerokosci 5 m jest współwłasnościa 27 osoób z czego wiekszosc juz umarła wiec drzewko się powieksza.. Jedynym pomysłem jaki widze to isc do sadu o slużebnosc gruntową, gdyz chyba nie ma innej opcji zgodnie z prawem zrobic przylacze czy sie myle?Czy ktoś przechodził przez taka służebność jak to wyglada obecnie..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piekarnik 27.04.2021 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Nie wiem jak to jest z przyłączem, ale miałem sytuację z drugiej strony, że ktoś kupił działkę i potrzebował dojazdu przez ziemię, która była współwłasnością u mnie w rodzinie. Masa osób miała tam różne udziały nawet z trzycyfrowymi mianownikami. Sprawa trwała kilka lat, bo zawsze znalazł się ktoś, kto czegoś nie podpisał, nie stawił się do sądu (bo część rodziny mądrze zdecydowała, żeby się zrzec udziałów na jedną osobę, żeby nie tracić czasu o nic), czy nagle komuś coś przestało pasować i zaczął torpedować sprzedaż. Możliwe, że przy samym przeprowadzeniu mediów będzie łatwiej, ale od razu współczuję, bo przy takiej ilości osób musiałby się zdarzyć cud, żeby wszystko poszło sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts