Jamróz1719515756 10.04.2021 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Witam. Poleci ktoś jakieś okna tarasowe klasycznie otwierane z ruchomym słupkiem w których producent ma dobrze rozwiązany system z niskim progiem. Byłem w jednej firmie i zostałem zniechęcony bo niby mogą zrobić ale pewnie będzie podciekać albo coś podwiewać po czasie... itd . Niski próg (może być nawet do 2 cm ale nie 6cm ) jest priorytetem. HST niestety odpada. Nie chodzi mi o jakąś partyzantkę typu jakieś szczotki na plastiku tylko o przyzwoite rozwiązanie np aluminium po stronie zewnętrznej a plastik od wewnątrz uszczelnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.04.2021 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 Niski próg w założeniu ma 2cm. Niski próg to zwykle uszczelka na wewnętrznej przyldze + właśnie listwa z uszczelką szczotkową "zmiatającą" wodę z progu. Jeśli nie szczotkowa, to gruba wargowa. Ten system nie ma prawa być tak szczelny jak klasyczne rozwiązania progowe, ale na ile robię go dość systematycznie, to nigdy nie miałem problemu z przeciekami czy też skargami na przewiewy. Podstawa to jednak stabilne podparcie progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts