jebadeon 10.04.2021 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Hej, nie wiem, czy pamiętacie mój wpis, ale mam dom w dołku Z jednej strony budynku chce podsypać kilka centymetrów powyżej poziomu podłogi. Burty płyty fundamentowej są z EPS 100 bodaj, nie z XPS. No i dalej w górę leci typowy EPS fasadowy. Brak listwy startowej. Widzę dwa problemy 1) z powodu braku listwy startowej, jako zabezpieczenie EPS przed gryzoniami widzę płytki. Nakleiłbym wokół domu z 40cm wzwyż oraz - po odkopaniu - z 40 cm poniżej poziomu gruntu, a następnie zasypał. To zda egzamin? Strefa "pseudocokołowa" nabrałaby rumieńca z płytkami. 2) poziom terenu na jednej ze ścian wyjdzie minimalnie wyżej podłogi. Czym zabezpieczyć elewację przed wilgocią? Jakieś masy żywiczne, folie w płynie? (w najgorszym wypadku zrobię murek oporowy styczny z burtą płyty, ale ładniej byłoby maznąć czymś + płytki Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez jebadeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts