NoxviLL 11.04.2021 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Cześć Wszystkim, Proszę pilnie o pomoc. Jakiś czas temu zakupiłem nową pompę jy1000 i mam problem z jej podłączeniem. Otóż pompa zasysa powietrze przez co nie chce podnieść wody. Prosił bym tylko o weryfikację podłączenia pompy (zdjecia). Dodam że rura niebieska idzie do studni ok 5do 6,5m w dól, od pompy idzie zawór zwrotny (w dobry kierunku idzie), filtr, zawór odcinający, trójnik zalewowy i kolanko które potem idzie do trójnika do studni (co wdiać na foto), na sammym dole jest koszyczek z drugim zaworem zwrotnym (dobrze wkrecony). Po zalaniu woda stoi w miejscu nie schodzi od kolanka az do studni, wychodzi na to że coś albo źle skręciłem przy pompie albo pompa ciachnięta. Może ktoś coś doradzi jak sprawdzić pompę albo podpowie gdzie może być bład. Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Pozdrawiam Arturito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NoxviLL 11.04.2021 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Problem rozwiazany. Prosze o zamkniecie lub usuniecie tematu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 11.04.2021 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Nie męcz ludzi, napisz kilka zdań co było przyczyną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 11.04.2021 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Zapewne przyczyna była taka że nie zalał rury ssącej wodą przed uruchomieniem pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts