pershing1899op.pl 13.04.2021 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Witam, mam problem jak połączyć gres z panelami. Wylewki zrobione równo, do HSa 2cm różnicy, więc płytka z klejem i będzie równo. W sypialniach chce dac jednak panele. Grubość 8mm plus podkład 1,5mm. Zostaje aż 1,05cm różnicy, to bardzo dużo. Jak rozwiązać ten problem? Czy są jakieś listwy, żeby połączyć aż tak duża różnice? A może jakieś inne sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 13.04.2021 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Ja dałem panele 12mm Quick Stepa i problemu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 13.04.2021 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Czyli proponujesz grubsze panele. A co z różnica, która została? Zastosowałeś listwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 13.04.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Witam, mam problem jak połączyć gres z panelami. Wylewki zrobione równo, do HSa 2cm różnicy, więc płytka z klejem i będzie równo. W sypialniach chce dac jednak panele. Grubość 8mm plus podkład 1,5mm. Zostaje aż 1,05cm różnicy, to bardzo dużo. Jak rozwiązać ten problem? Czy są jakieś listwy, żeby połączyć aż tak duża różnice? A może jakieś inne sposoby? Płytka gresowa średniej wielkości ma grubość 8 do 12 mm . Jeśli płytki będą wielko formatowe , to ich wysokość wynosi 3 do 6mm . Optymalna warstwa kleju to 4mm . Przyjąłeś chyba błędnie te 2cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 13.04.2021 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Witam, mam problem jak połączyć gres z panelami. Wylewki zrobione równo, do HSa 2cm różnicy, więc płytka z klejem i będzie równo. W sypialniach chce dac jednak panele. Grubość 8mm plus podkład 1,5mm. Zostaje aż 1,05cm różnicy, to bardzo dużo. Jak rozwiązać ten problem? Czy są jakieś listwy, żeby połączyć aż tak duża różnice? A może jakieś inne sposoby? Są, np. quick step incizo https://quick-step.sklep.pl/pl/p/PROFIL-INCIZO-dylatacyjny-w-kolorze-Paneli-2%2C15m-Quick-Step/9350 Listwę przycinasz dołączonym nożykiem z jednej lub z drugiej strony i spokojnie 1 cm różnicy poziomów połączysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 17.04.2021 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Czyli proponujesz grubsze panele. A co z różnica, która została? Zastosowałeś listwe? Żadnej listwy. U mnie nie ma różnicy. Tylko silikon w kolorze fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 17.04.2021 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2021 Miałem podobną sytuację. Ja dałem grubszy podkład (chyba 5,5mm) i panele 8mm.Wyszło bez różnicy, no może panele 2mm niżej ale to niezauważalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 19.04.2021 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Tylko przy ogrzewaniu podłogowym taki podkład raczej odpada.Patrzyłem na panele quick step, ale przy grubości 12 czy 14mm cena jest bardzo duża jak za panel. To już lepiej położyć lite dębowe deski czy coś W ten deseń. Czy takie deski nadają się pod ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 19.04.2021 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Tylko przy ogrzewaniu podłogowym taki podkład raczej odpada. Mam ogrzewanie podłogowe. Jest ok. Oczywiście podkład o przenikalności cieplnej niewiele gorszej od panela a nie jakieś pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 19.04.2021 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Co to za podkład? Mi polecono multiprotec 1000, 1,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 20.04.2021 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Co to za podkład? Mi polecono multiprotec 1000, 1,5mm. Ale to nie ma co porównywać do multiprotec 1000, który jest cieniutki i dobrze przewodzący ciepło jest super po prostu. To kwestia priorytetów, dla mnie różnica poziomów w podłogach ("schodki", progi dziwne, potykanie) jest absolutnie niedopuszczalna, bo jest to kwestia użytkowa, kwestia komfortu. Dlatego szukałem najlepszego grubego podkładu (pod ogrzewanie podłogowe). Nie znaczy, że podkład ma jakieś super właściwości. Kupiłem STEICOunderfloor. A najlepiej połóż płytki zobacz ile brakuje, dolej parę milimetrów posadzki samopoziomującej w pokojach i na to panele z multiprotec. Ale to dodatkowa robota i wymaga czasu. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez giman A najlepiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 20.04.2021 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 To już jest dodatkowy czas i koszt. W tej cenie mam deskę podłogową, tylko czy te deski grubosci np 14-18mm nadają się pod ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts