maciek1221 14.04.2021 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Cześć, jestem w trakcie budowy garażu wolnostojącego, ściana fundamentowa z bloczków na ławie, została zabezpieczona masą dysperbit. Izolacja pozioma to folia. Nasuwa się pytanie o izolację termiczną fundamentu. Garaż nie będzie ogrzewany, posadzka bedzie rownież bez styropianu. Elewację planowałem styropian 3 albo 5cm tylko w celu wyrownania ścian pod klej. Czy izolować fundament xps? Co mi to może dać? Grubość na jaką sobie mogę pozwolić to 3 lub 5cm, kwestie finansowe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek1221 21.04.2021 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Temat zakończyłem w ten sposób, że kupiłem styropian fundamentowy (nie xps) 5cm i ociepliłem fundament na głębokość 40cm (kleiłem płyty poziomo, dłuższym bokiem do góry bloczka). Koszt na garaż 10,7x7,7m to 350zł z 2 puszkami kleju także do przełknięcia . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 23.04.2021 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Co to jest ten styropian fundamentowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek1221 25.04.2021 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Nie xps i nie eps. Pewnie styropian o zmniejszonej nasiąkliwosci z dodatkiem barwnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts