Still44 14.04.2021 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 Witam, zastanawiam się czym uszczelnić dziury pod ramą okienną w rogach tzn. rama chyba powinna tworzyć spójna powierzchnię z wylewką jednak u mnie tak nie jest - pod ranę okienną dziury, gdyby nie panele to można by włożyć palca. Ponieważ są położone panele to mam ograniczone pole dziania. Myślałem o piance ale nie wiem którą wybrać, dodatkowo nie w każdą szczelinę da się włożyć rurkę od pianki może znacie jakieś patenty na wypełnienie takich szczelin. Niestety dostaje się nimi zimne powietrze i powstaje punkt rosy. Efekt widać na jednym ze zdjęć. dodatkowo chciałbym uszczelnić punkt styku ramy z tynkiem od strony zewnętrznej, co do tego najlepiej użyć? I jeszcze jedno pytanie czym uszczelnić dziurę pod parapetem? pianką montażowa czy jakąś inną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2021 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Chciałbym Ci doradzić, ale rozsądnie pisząc - trzeba rozebrać te panele - oczyścić, wypełnić pianką wyrównując - wykonać prawidłowo, podłożyć matę pod panele do futryn ułożyć panele miejsce styku futryny/ramy z panelami wypełnić masą elastyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts