Sowka 01.12.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 Po zwariowanej pogodzie (tydzien wiatrow i deszczy) woda, ktora bierzemy z naszej 6-cio metrowej studni zaczela przybierac kolor slomkowy, potem kolor i zapach blota. Studnia przecieka nam miedzy 4 a 5 kregiem (ok. 2,5 m). Wezwany studniarz wyczyscil ja, odmulil, po czym zwinal zagle, bo ponoc nie da sie tego zakleic w czasie istnienia przecieku. Ponoc mam poczekac do wiosny dopoki nie przestanie cieknac, wtedy na sucho Atlas zwiaze To chyba jakis koszmar Przeciez 2 tygodnie kupowania wody do picia i zwozenia w pojemnikach wody do mycia i prania to udreka Czy ktos moglby doradzic cos sensowniejszego niz czekanie ???? Dodam tylko, ze juz zatkany mam elektryczny bojler w kuchni, teraz czekam kiedy walnie nam piec co dwuobiegowy i pompa, o ilosci blota w zbiorniku WC nie wspominam. Pomocy!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.12.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2004 na razie skróć rure w studni i podnies kosz do góry bierz wode tylko z górnej warstwy - nawet ta do kibelka - bo zamulisz całkiem hydroforwode odkażaj wapnem lub chloramina wode podskórna mozesz zatamowac w tej chwili wyłacznie od zewnatrzodkop studnie do poziomu 2,5 m i owiń podwójna folia zasyp glina i porządnie ubij jeśli masz gdzie odprowadzic cześć podskórnej - zrób drenaz przed studnią pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 03.12.2004 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Wielkie dzieki!!! Jutro bedziemy walczyc; jeszcze prosba o rade, czy zaslyszana informacja ma sens: ktos mi radzil, zeby ze studni nawiercic kilka otworow w miejscu przecieku i wstrzyknac w nie pianki, ktora teoretycznie powinna wypelnic wszystkie puste miejsca takze na zewnatrz: czy to moze zadzialac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.12.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Wielkie dzieki!!! Jutro bedziemy walczyc; jeszcze prosba o rade, czy zaslyszana informacja ma sens: ktos mi radzil, zeby ze studni nawiercic kilka otworow w miejscu przecieku i wstrzyknac w nie pianki, ktora teoretycznie powinna wypelnic wszystkie puste miejsca takze na zewnatrz: czy to moze zadzialac??? Sowka ... nie próbowałem piankowac w warunkach kiedy woda cieknie z otworu ale wydaje mi sie ze woda wypchnie pianke - zanim ta zwiąże... ja znam dwie metody na zatamowanie przecieku poczekac aż woda gruntowa opadnie i wtedy ocementowac lub obkopać z zewnatrz i ... jak pisałem wyzej powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sowka 09.12.2004 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Udało sie!!! Dzieki! Dokopalismy sie z zewnatrz do przecieku + na ok. 1 m zrobilismy drenaż wokół studni z odprowadzeniem do potoczku. Jak to fajnie jak woda jest bezbarwna i bezwonna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts