messun 14.04.2021 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam, będę miał kładzioną dębową litą deskę podłogową i zauważyłem że kilka desek (120-160cm) ma od spodu nierówne ścięcie-ubutek drewna tak do 2mm grubości od zewnętrznej strony deski (i zmniejszający się w kierunku jej środka do 0). Tak jakby piła źle poszła i krzywo przycięła od spodu, obszar obytku to jakieś 6x6cm. Teraz moje pytanie to czy taka deska może być montowana, czy powinna byś wymieniona? Chodzi mi głównie o to czy podłoga w takim miejscu nie będzie jakoś problematycznie się zachowywać bądź skrzypieć. Chyba że przy po montażu takie ubytki się czymś uzupełnia? Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez messun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.04.2021 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Nie ma to wpływu na warunki eksploatacji - to jedynie estetyka, a nie odrzucona z powodu braku wady w widocznym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts