tomkowz 15.04.2021 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2021 Cześć! Mam już zamocowane wiązary (pozostały jeszcze stężenia). Ściana szczytowa wykonana jest w technologii drewnianej - jest to wiązar z wysuwnicą (jeśli dobrze to nazywam), który ma pionowe legary co 60 cm przygotowane do kręcenia płyt OSB. Na górze będzie tylko poddasze nieużytkowe. W jaki sposób powinien wyglądać schemat takiej ściany szczytowej? Obecnie tak to wygląda: zdjecie Mój pomysł, od wewnątrz:- wiązar- płyta osb- wiatroizolacja (?)- styropian do zlicowania się z tym na dole- tynk lub inne wykończenie. Czy tak jest poprawnie? Czy pominąłem jakiś element? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
L.mArK 06.03.2022 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Jak to zrobiłeś ostatecznie? Jak z ciągłością izolacji ściana - strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 03.04.2022 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 Jak to zrobiłeś ostatecznie? Jak z ciągłością izolacji ściana - strop? Ja dałem OSB i na to styropian na klej w pianie plus "kołkowanie" styropianu wkrętami ciesielskimi i samymi talerzykami od kołków, a od wewnątrz wełna, OSB nie robi ci jakiegoś szczególnego mostka jak ściana murowana więc nie ma co się przejmować zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts