bobo30 07.12.2004 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 kierownik powiedział, by zostawić ten gruz, tylko musimy go przykryć solidną warstwą piasku (50 cm), na to zazbrojony beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c-m 07.12.2004 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 50 cm to troche przesadzil. Ten gruz trzeba rozbic, na to zwir (ok 10 cm )no i piasek ( ok 10 cm ). Zagescic, najlepiej zageszczarka warstwa po warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FRANC 44 30.09.2020 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Panowie mam pytanie odnośnie zbudowania małego tarasu 12m , chodzi o utwardzenie terenu białą kostką dziurawką , czy można jej nie kruszyć tylko ułożyć w całości na to dać piasek utwardzić, na piasek chudy beton i kostkę ? dziękuje za odpowiedzi wiem że wątek jest stary ale nie wiedziałem gdzie można napisać taki post a pytam czy tak można zrobić ponieważ mam taką cegłę i stoi kilka lat nie wiadomo co z nią zrobić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 30.09.2020 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Powiem tak - na całej długości drogi dojazdowej do budowy miałem wysypany gruz ceglany ze starego wysokiego komina ze szklarni sąsiada - 30cm. Na to 20 cm klińca. Po budowie dowiozłem dodatkowe 20 cm klińca i tak sobie to leżało 8 lat. Jak kopałem zbiornik na deszczówkę 2 misiące temu i przebiłem się przez te 40cm klińca z cegieł został pył i małe 1cm kawałeczki - a było to całe cegły lub połówki 10 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FRANC 44 30.09.2020 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2020 Czyli to slaby pomysł z tymi cegłami dziurawkami ? wyglądają solidnie takie z 3 okrągłymi otworami , taras ma być na działce do wykorzystania podczas grilla,miałem to zrobić wogóle bez żadnej posypki gruzu itp sam piach utwardzony na to jak pisałem chudziak i kostka - czyli to zły pomysł ? cegła niepokruszona ułożona miała być w jedno cale pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts