kthxb 18.04.2021 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Witam, generalnie zamontowano mi bramę już jakiś czas temu. Nie zwracałem uwagi na to do czasu, aż nie zaczęły mi się pojawiać w garażu stonogi murowe i pająki. Przyjrzałem się bramie po zasunięciu rolet i jest sporo prześwitów i szpar w szczególności w prawym i lewym dolnym rogu. Czy jest to poprawny montaż czy też sama brama jest beznadziejna? Kolejny problem to fakt, że raz na jakiś czas brama otwiera mi się wolno, musi zrobić pełny cykl otwarcia i nie da się jej zatrzymać i zamknąć. Można zatrzymać, ale i tak się otworzy po ponownym wciśnięciu przycisku. Rozmawiając z kimś z Somfy, poradzili mi sprawdzić komunikaty na wyświetlaczu. Wszystko jest OK, C1,C2 i C4. Tak więc spadki/zaniki napięcia odpadają, miał ktoś podobny problem? Widok na większą część bramy Szczelina u góry Lewy dolny róg Szczelina przy lewym górnym rogu Prawy dolny róg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.04.2021 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Wybacz, ale słowo "beznadziejny" w tym temacie nie pasuje. Jaką masz szczelność swojej bramy wg deklaracji? Pewnie gdzieś w papierach masz to napisane. Jak znajdziesz i porównasz z konkurencją to uznasz, że jednak bramy tak mają. Bramy nie są szczelne! Możesz się dokładnie przyjrzeć prześwitom. Poprawić uszczelki w narożnikach, wyregulować docisk. Powinno pomóc, ale żyjątek nie zatrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kthxb 19.04.2021 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Nie stwierdzam, że brama jest beznadziejna, a pytam czy jest beznadziejna lub niepoprawnie zamontowana, czy też wszystko jest OK. Na szybko na internecie znalazłem, że współczynnik przenikania ciepła panelu wynosi 0,33 W/m2K, ale to raczej nie jest to o co pytasz, czyli szczelność. Druga sprawa jest taka, że nie bardzo rozumiem Twoją wskazówkę porównywania papier w papier z konkurencją. Interesuje mnie rzeczywistość i to, czy tak ma być, a nie to co jest na papierze. Jak takie spore szpary w dolnych narożnikach są dopuszczalne, to OK. Po prostu dziwi mnie fakt, że mam jedną z lepszych bram, renomowanego producenta i tak to wygląda. Dlatego też szukam potwierdzenia czy to jest normalne. Może akurat ktoś ma bramę Wiśniowskiego UniTherm i będzie w stanie mi potwierdzić, że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.04.2021 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Zrób zdjęcie przy normalnym oświetleniu do potwierdzenia ale wygląda mi na to, że masz za nisko wylaną posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts