Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy zakr?cacie kurek doprowadzaj?cy wod? do pralki?

m0niak

Czy zakręcacie kurek doprowadzający wodę do praliki?  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zakręcacie kurek doprowadzający wodę do praliki?

Recommended Posts

Ja nie zakręcam, ale robi to mój mąż. Potem oczywiscie jest "goniony" do odkręcania, więc liczę, ze sie pomału oduczy :wink:

Najbardziej mi się podoba, kiedy przez wyjazdem na kilka dni, wszystko pozakręca, a na końcu schodzi do piwnicy i zakręca główny zawór 8) :D

Elektrozawor w pralce podczas prania jeżeli się zabrudzi zanieczyszczeniami lub też jest już częściowo zużyty może spowodować niedomknięcie i woda bardzo powoli może napłynąć do pralki.

Jeżeli wąż odpływowy jest na wysokości około 0,5 metra od podłogi i dołączony do odpływu nic nie grozi bo woda będzie nim odpływać ale jeżeli wąż odpływowy jest na wysokości np umywalki wtedy woda będzie się wylewać otworami odpowietrzającymi i zaleje mieszkanie.

Wąż doprowadzający wodę do pralki może też po prostu pęknąć :o

U nas zawór zawsze zakręcamy.

W instalacjach elektrycznych pralek są filtry przeciwzakłóceniowe które są stale pod napięciem, nawet wyłączenie pralki głównym wyłącznikikem nie odłącza spod napięcia tego filtra. Zdarza się, że spowodu wilgoci ulega uszkodzeniu izolacja tego filtra i filtr spala się wydzielając bardzo przykry zapach, opary spalenizny przez dłuższy czas wydzielają niemiły zapach w pomieszczeniu.

Również wyciągamy wtyczkę z gniazdka po skończonym praniu.