mlesiakalb 19.04.2021 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2021 Cześć, zafugowałem sobie kawałek kostki fugą semmelrock stones eco. Chwalą się, że jest spoko i że nie pęka itp.Zauważyłem jednak, że karcher ją wypłukuje jak skieruję wodę bezpośrednio. Dlatego uważam, że to słaba opcja. Taras natomiast mam zafugowany (od 5 lat) fugą epoksydową i tam żadnych problemów nie ma - mogę myć bezpośrednio fugi i nic nie wypłukuje. Szukam jakiejś alternatywy dla tego semmelrock stones eco na podjazd. Czy piasek polimerowy działa lepiej? Pewnie musi być coś elastycznego, żeby nie popękało pod naporem samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zafuguj2 19.08.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Dobranie odpowiedniej fugi do kostki brukowej do podłoża jest bardzo ważne. I w tym wypadku nie warto oszczędzać. Lepiej wydać raz więcej i mieć spokój na lata, niż po kilku miesiącach martwić się właśnie wypłukiwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.08.2021 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Czy faktycznie jest aż taka potrzeba aby kostkę brukową fugować? Bez fugi sama w sobie kostka wygląda ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlody90x 23.08.2021 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2021 Ja nie fugowalem i jest ok nic się nie dzieje . Fakt przed ułożeniem kostki trochę zlalem woda i teraz mam wrażenie że wszystko związało. Nic się nie rusza a z czasem samo się zafuguje pewnie . Efekt wizualny o wiele lepszy bez fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts