Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dach przecieka a siasiad z parteru nie zgadza sie na remont

b2k

Recommended Posts

Bardzo prosze o poradę..

Kupiłam pół domu poniemieckiego. Dom jest dwulokalowy.

W chwili zakupu sąsiedzi (zajmujący parter domu) byli zainteresowani zamianą częsci strychu na częsc piwnicy, a ja bym dodatkowo wyremontowala caly dach, a strych zaadaptowala na dodatkowe pomieszczenia użytkowe. Jednak po zakupie sasiadom sie odwidziało i teraz sie nie zgadzają. Dachowka ma 70 lat, zaprawa dekarska odpada, czasami z dachowkami. Rynny dziurawe, woda z nich splywa pod dom. Czesto powstaja luki w dachu i wtedy woda sie leje, niemalze wprost mi na glowe. Jednak sasiedzi nie zgadzaja sie na gruntowny remont. Latem na moj koszt ekipa dekarska załatała wszystkie dziury. Teraz, gdy zrobila się kolejna dziura w dachu sąsiadka narzeka, ze to pewnie ta ekipa coś poruszyła i przez to się leje. Akurat nie ma racji, bo w tym miejscu nic nie bylo ruszane, i może własnie dlatego coś dalej przecieka. Co moglabym w tej sytuacji zrobic? Sasiadka twierdzi, ze zawoła policje, jesli zobaczy ekipe remontową. Ja jeszcze tam nie mieszkam, bo moje mieszkanie też wymaga remontu, ale boje się go rozpocząc i wydać pieniądze tylko po to, żeby za chwilę coś zostało zniszczone przez nieszczelny dach.

Bede wdzieczna za kazda porade. Może ktoś mi coś podpowie?

Pozdrawiam,

B2K