Szkrab20078 20.04.2021 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Witam Szanowne Grono, Mam taki oto problem. Jestem w trakcie tynkowania ścian. Agregat tynkujący okazał się nieszczelny gdzieś na wężu i w efekcie płyta fundamentowa została zawilgocona. Co się dało to osuszyliśmy, lecz ewidentnie wilgoć nadal występuje, po prostu płyta jest mokra. Zamierzałem w najbliższych dniach położyć folię przeciwilgociową na płytę, a nastęnie rozłożyć styropian i wylać wylewkę. Czy mogę położyć folię na mokrą płytę? Nie ukrywam, że mega mi się śpieszy i wolałbym uniknąć przestojów celem oczekiwania na wyschnięcie, niemniej jeśli jest to bezwarunkowo konieczne to będe musiał poczekać. Jakie jest wasze zdaniem w tym przedmiocie? Czy musi być sucho, żeby kłaść izolację przeciwilgociową? Za pomoc z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 20.04.2021 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Samo wyschnie po czasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 21.04.2021 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Daj sobie dwa tygodnie na wstrzymanie. Woda będzie się zbierać pod folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 21.04.2021 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Mam taki oto problem. Jestem w trakcie tynkowania ścian. Agregat tynkujący okazał się nieszczelny gdzieś na wężu i w efekcie płyta fundamentowa została zawilgocona. O jakim zawilgoceniu mówisz? Tynkarz nie widział, że ma dziurę w weżu? Pijany był? Płyta żelbetowa to nie tandetna posadzka z mikrokreta. Po pewnym czasie beton jest wodoszczelny, nie powinien naciągnąć wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.04.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Mam taki oto problem. Za pomoc z góry dziękuje Tak jak koledzy radzą - pozwól jej jeszcze "pooddychać "ze dwa tygodnie - po niedzieli podobno ma być cieplej to przeschnie to co bardzo wilgotne. Inaczej tak jak piszą pod folią zgromadzi się dużo wilgoci, będzie jej ciężko odparować(oczywiście z czasem wszystko wyparuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts