buczek 20.04.2021 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2021 Jestem na etapie projektu budowlanego i zastanawiam się co się najbardziej opłaca:a. zamówić projekt - kupić samemu części i znaleść człowieka, który złoży system za rozsądne pieniądze?b. wynająć firmę - która zaprejktuje, ściągnie części i je złoży? Czy opcja A. w polskich warunkach wchodzi w grę? Czy łatwo znaleść takiego fachowca? Opcja b będzie droższa, ale nie trzeba płacić ekstra za projekt i jest kogo gonić jeśli rekuperacja będzie wadliwie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 21.04.2021 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Jest jeszcze opcja C - zamówić projekt i zrobić samemu. To nic trudnego, a za rekuperacje firmy koszą jak za zboże. Miałem wyceny od 12 do 16 tyś. bez rekuperatora a materiał + rekuperator wyszły mnie odpowiednio 4 i 6 tys. U mnie roboty było na dwa dni, fakt, że parterówka z nieużytkowym poddaszem to chyba najłatwiejsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczek 22.04.2021 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Mój dom będzie miał trzy kondygnacje i miał dwie instalacje. Trochę boję się składać samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibek26 01.05.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 Jest jeszcze opcja C - zamówić projekt i zrobić samemu. To nic trudnego, a za rekuperacje firmy koszą jak za zboże. Miałem wyceny od 12 do 16 tyś. bez rekuperatora a materiał + rekuperator wyszły mnie odpowiednio 4 i 6 tys. U mnie roboty było na dwa dni, fakt, że parterówka z nieużytkowym poddaszem to chyba najłatwiejsza opcja. A gdzie można zamówić projekt ? możesz polecić jakiegoś projektującego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 01.05.2021 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2021 A gdzie można zamówić projekt ? możesz polecić jakiegoś projektującego ? Jest jeszcze opcja D,zrobić projekt samemu, co nie jest trudne, samemu zrobić WM z reku, co jest jeszcze łatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 03.05.2021 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2021 A gdzie można zamówić projekt ? możesz polecić jakiegoś projektującego ? Ja brałem z peflexu-u https://peflex.cennik24.pl/projekt-wentylacji-mechanicznej-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts