Wilson2231 21.04.2021 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Dzień dobry, szukam pomysłu w jaki sposób najlepiej wnieść standardowe płyty K-G 2,6x1,2 na 4 piętro bloku z wielkiej płyty bez windy. Myślałem żeby spróbować wciągać je na sznurze w przerwie pomiędzy schodami (w tzw. duszy) jednak nie bardzo wiem czy to dobry pomysł i czy samemu dam radę to ogarnąć. Czy ktoś ma doświadczenie w podobnej pracy i chciałby się podzielić swoimi spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.04.2021 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Da się tak wnieść ale trzeba dwie osoby- wiesz jedna na dole i unosi płytę ta na półpiętrze ją przechwytuje i ta z dołu idzie w górę mijają tego co trzyma płytę na piętro i przejmuje ją unosi do góry i ta z półpiętra idzie na półpiętro wyżej i tak kolejno. próbowałem wciągać wysięgnikiem przez okno - jednak tak jak łatwo jest wciągnąć tak wręcz niemożliwe okazuje się wciągnięcie jej do domu, jest zbyt długa, a "ramię" jakie powstaje po przechyleniu powoduje niesamowicie duży ciężar płyty. Jeśli balkon jest szeroki można płytę wciągnąć bokiem - wtedy max 3 sztuki, a linę wiązać jak paczkę - jedną liną płyty i dopiero do tej liny drugą którą się wciąga - wtedy nie dochodzi do przechylania i "bujania" się i kręcenia płyt. Czy wnosiłem - tak stąd wiem co najlepsze - szpara pomiędzy poręczami:) jeśli jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts