bobik710 21.04.2021 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2021 Witam,Będę teraz układał styropian pod ogrzewanie podłogowe i mam do Was pytanie:Czy dawać folię pod styropian na parterze, ale nad nieogrzewaną piwnicą? Słyszałem różne opinie i mam już mętlik w głowie...Dom parterowy, w całości podpiwniczony (piwnica nieogrzewana). 2+5cm styropianu, podłogówka i na to wylewka. Dodatkowo na sufit w piwnicy (najprawdopodobniej po pierwszym sezonie grzewczym) dokleję do stropu dodatkowe 5cm styropianu. Ale właśnie jak z tą folią na parterze? Dawać czy nie dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 22.04.2021 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Ja bym dawał to koszt niewielki a wilgoci nie naciągnie , nie ma nic gorszego jak grzać wilgoć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 22.04.2021 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) Ja bym dawał to koszt niewielki a wilgoci nie naciągnie , nie ma nic gorszego jak grzać wilgoć . Wilgoci w nowym domu nikt nie trzyma. Nie widzę funkcji takiej folii. Ja nie dawałem pod podłogówkę a mam też piwnicę również kubełkowej do ścian fundamentu nie dawałem majstry się dziwili że dziwny dom buduje hehe Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Janekk1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 23.04.2021 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Jeśli w piwnicy będzie kocioł na paliwo stałe albo będą trzymane spore ilości jakiś chemikalii typu farby, itp., to warto położyć folię paroizolacyjną, która ograniczy przenikanie oparów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts