polacek 22.04.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Witam, Jak zmniejszyć otwór bramy garażowej ? Jestem na etapie przed montażem bramy i muszę zmniejszyć otwór o 10cm czy podklejenie styrodurem po 5 cm na stronę do dobry pomysł ? oba boki otworu to żelbetowe słupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.04.2021 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Witam, Jak zmniejszyć otwór bramy garażowej ? Jestem na etapie przed montażem bramy i muszę zmniejszyć otwór o 10cm czy podklejenie styrodurem po 5 cm na stronę do dobry pomysł ? oba boki otworu to żelbetowe słupy Musisz o to zwrócić się do wykonawcy. On wie jaką będziesz mieć bramę i jak jest montowana. Z założenia - brama powinna mieć szerokość otworu. Jest mocowana do boków ściany. 5 cm luzu na stronę może sprawić, że kołek wypadnie na krawędzi muru lub wręcz w tym styrodurze. Widziałem bramę mocowaną w pustaku o małej gęstości. Wiatr ją wepchnął do środka wyrywając ze ściany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts