niciacia 02.12.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 Niedawno przeprowadziłem się do nowiutkiego domu, jkestem cały w szoku i odkryłem, że: 1. są różne fazy księżyca 2. śnieg jak topnieje to też jest biały Kiedy mieszkałem w blokowisku nie wiedziałem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 02.12.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 O rety ? ... nie mów ? a u mnie śnieg ciągle zmienia kolory ... A księżyc – czasem nie ma go w ogóle , albo dla odmiany świeci w dzień . Hym... nie mieszkam jeszcze w nowym domu ... ale lubię te zjawiska i byłoby mi przykro , gdybym pewnego dnia odkryła – że śnieg jest tylko biały ... No , ale dla Ciebie jest „aż” biały – cieszę się , że Cię oświeciło – lepiej póżno , niż wcale ... Pozdrawiam fazami barw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur 03.12.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Mieszkam już rok i:-wiem jakie drzewa rosna w najbliższym sąsiedztwie i które pierwsze, a które ostatnie gubią liście,-wiem kiedy kwitną które drzewa owocowe,-jakie ptaki żyją w okolicy (i zjadają moje orzechy)- itp. itd.Mieszkając w domu dużo silniej się odczuwa zmienność pór roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 03.12.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Pierwszy raz w życiu z okna w kuchni widziałem dudka i dudkową Świat jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 jejku,nie trzeba chyba mieszkać w domu,żeby czuć tętno przyrody???A jak się nie ma takiej możiwości,to co?Człowiek stracony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 03.12.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Nie, nie trzeba. Ale musiałem: zejść z czwartego piętra, wsiąść w jakiś środek lokomocji i udać się na to łono przyrody. A teraz obcuję z łonem co chwilę Nawet w kapciach A stracony się nie czułem - nie wiedziałem co tracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.12.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 A ja znow (jak w dziecinstwie) moge zima wystawic karmik do ogrodu i prowadzic obserwacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.12.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Mieszkam na wsi. W końcu mogę mieć znowu to, co mi mieszkanie w blokowisku przez 15 lat odebrało Rany, ale to zdanie cudownie brzmi "mieszkam na wsi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.12.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Mieszkam na wsi. W końcu mogę mieć znowu to, co mi mieszkanie w blokowisku przez 15 lat odebrało Rany, ale to zdanie cudownie brzmi "mieszkam na wsi" Ciekawe czy dla naszuch dzieci zdanie "pochodze ze wsi" bedzie brzmialo rownie dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 06.12.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Ja ponad 30 lat w mieście a teraz na wsi. I co odkryłem:1. ptaki odzywają się 24h na dobę non stop, a nie tylko kukają jak jest równa godzina.2. Istnieje cisza bez szumu w tle.3. Można oddychać tym, czego się nie widzi4. Zając i sarna też człowiek, można się minąć i ukłonić nad ranem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.12.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Można zdzielić latającym kapciem o 3 nad ranem wyjącego akurat pod oknem sypialni bażanta .I można kląć w blaszany dziub srokę co się zaparła, by obsrywać zawsze powieszone pranie ..I można czuć co sąsiad grilluje i można mieć zielone nogi po koszeniu .. I można usiąść na trawie , poklepać kretowisko i mieć pewność, że jest moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 06.12.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Ziaba chcesz klepać krety ? to przyjedż do mnie - u mnie metro na działce I ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.12.2004 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Osowa, na twojej dzialce to Twoje krety, w mieście tez mialam osiedlowe krety. Ziaba pisze o własnych kretach, a to podstawowa różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 06.12.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Majka Ja doskonale wiem , że to jej krety - poprostu wysłałam Ziabci zaproszenie Ciebie też zapraszam - im więcej rąk do klepania tym lepiej Pozdrawiam krecimi korytarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.12.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Chciałbym mieć jakiegoś swojego kreta. Nie możecie poprosić jednego z waszych aby przekopał sobie korytarz do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 06.12.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Jezier Bierz łopatę , wsiadaj w karoce i widzę Cię u mnie ...jak najszybciej , póki jeszcze nie śpią zimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 06.12.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 A pytałaś już krety o zdanie? Szczerze mówiąc wolałbym jakiegoś od Ziaby. Mógłbym zabrać krecika w drodze powrotnej z pracy do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 06.12.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Nie to nie - prosić nie będę ... ciekawe czy Ziaba się z Tobą podzieli A pamiętacie to :" Ja wesołyj kreticzek , mam maleńkij domiczek ..." ? moja ulubiona bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.12.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 A krety macie kolczykowane? Jak będziecie się nimi wymieniać, nie zapomnijcie o paszportach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.12.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 A ja odkryłam, że na niebie są piękne gwiazdy Boszeeeeeeeee jakie mam piękne niebo nad domem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts