Ivonesca 10.12.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 na wsi zdecydowanie bardziej widać zmieniające się pory roku......sama wychowałam się na wsi i teraz cieszę się że moim dzieciom tez będzie to dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 A...i ostatnia rewolucja na ziemiach nad Wartą była podczas Wiosny Ludów. Reszta to powstania, chociaż o mniej rewolucyjnym podłożu niż np. towarzysza Szeli Jakuba. Ciekawe dlaczego w podręcznikach nie nazwano tego rewolucją, pewnie dlatego, że klasy robotniczej za sobą nie pociągnęło, więc to wrzucono do szufladki z szyldzikiem "Bunty chłopskie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 10.12.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 kroyena, Ty nawet nie wiesz, że każdego ranka poprawiasz mi humor! No prawie każdego, bo w dni wolne od pracy nie zaglądam na forum. A to moje odkrycie: koguty są bardzo punktualne i upierdliwe. Pieją codziennie o tej samej porze (mój sąsiad-kogut o 05:00). I pieje tylko wiosną i latem. ...a może on już nie żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość prof. Miodek 10.12.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Zacny Kroyeno, Z musu ideologicznego i zawodowego muszę zastanowić się pilnie nad żądaniami rządących, lubo też tylko tych aspirujących do tej zaszczytnej funkcji, choćby i w wyniku Rewolucji (nie zawsze mającej kolor owocu południowego , częściej krwisto czerwonego niestety), aliści myśl mnie nie odpuszcza, czyż w omawianym poście Ob. Buraka nie nastąpiło przekłamanie geograficzne, spowodowane działaniem w afekcie. Otóż mniemam, iż Ob. Burak mieszka w mieście i jako miastowy podszyty jest brzydką cechą zwaną pogardą dla diametralnie innej od niego (zwłaszcza charakterologicznie) części ludzkości mieszkającej w sielskich siołach, gdzie dostęp owej części ludzkości do usług Poczty Polskiej jest znacznie ograniczony czasowo. Co dało się zauważyć po pokraśnieniu. Wigilia jak co roku, prawda ? Do zobaczenia (w telewizji ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pytek 10.12.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 A... i ostatnia rewolucja na ziemiach nad Wartą była podczas Wiosny Ludów. Reszta to powstania, chociaż o mniej rewolucyjnym podłożu niż np. towarzysza Szeli Jakuba. Ciekawe dlaczego w podręcznikach nie nazwano tego rewolucją, pewnie dlatego, że klasy robotniczej za sobą nie pociągnęło, więc to wrzucono do szufladki z szyldzikiem "Bunty chłopskie". Kroyene Ty nie masz co innego do roboty - 4000 postow od czerwca 2004 czyli ponad 25 dziennie. Czy Ty żyjesz jeszcze czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Krótko i nie na temat: Pytek włącz se licznik i witaj na Forrum Muratorrum. PS. Statystyka wskazuje, że z trudem utrzymuję ponad 21 postów dziennie. Ale jak przebijesz w sposób rzeczowy i stylowy rekord dotarcia do nagłówka Lider to pewnie Radakcja kubeczkiem rzuci. takim czerwonym (oczywiście ). Oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Krótko i na temat: Jak skończę kasztelanię to mi przyjdzie pewnie jakie forum dendrologów odwiedzić, póki co żyję Forrum Muratorrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.12.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 kroyena ja za tysiaczka nie dostalam kubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 A gdzie do mnie z temi żalami. Ziaba składa podania. Ps. Tera ziabie roboti narobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.12.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 A gdzie do mnie z temi żalami. Ziaba składa podania. Ps. Tera ziabie roboti narobiłem. a dlaczego nie do ciebie? a ja lubie do ciebie A co to - do mnie sasiedzi przychodza ze swiatlo za krotko swieci na klatce, ze dziura w schodzie sie zrobila, ze drzwi od klatki trzaskaja za glosno ............ i nie maja skrupulow. A wiadomo , kto z kim sie zadaje ....... To ja tez bez skrupulow do kroyeny z zalami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 No ale ja gospodarz domu nie jestem, nawet na taak zgrabnych nóżkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.12.2004 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 No ale ja gospodarz domu nie jestem, nawet na taak zgrabnych nóżkach. A ja tez gospodarzem nie jestem , zarzad gdzie indziej sie miesci , a jednak przylaza A to ziaba jest gospodarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.12.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Kroyena, dlaczego ma rzucać czerwonym do tej pory żółte dawali Nie pomyliłes się z tą.........no taką............eh, spać coś mi sie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 E taki tam Klub założyła, że przez skromność nazwy nie wymienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 10.12.2004 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Klup Miłości Do Kroyeny. Podanie było, co by Redakcja miłość naszą wyznała pro publica i przyznała Herbowemu namacalny dowód owego uczucia. ps. mnie tyż nie dali za tysiąc, a przecie grzeczna byłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 12.12.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 z nowych odkryc zwiazanych z budowa - na razie to tylko forum muratora odkrylam ( i to bardzo mile odkrycie..) Ale to pewnie dlatego ze dopiero jestem na etapie projektu .. jeszcze musze troche poczekac na inne fascynujace odkrycia. Zazdroszcze .. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts