Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielkie odkrycia

niciacia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A...

i ostatnia rewolucja na ziemiach nad Wartą była podczas Wiosny Ludów.

Reszta to powstania, chociaż o mniej rewolucyjnym podłożu niż np. towarzysza Szeli Jakuba. Ciekawe dlaczego w podręcznikach nie nazwano tego rewolucją, pewnie dlatego, że klasy robotniczej za sobą nie pociągnęło, więc to wrzucono do szufladki z szyldzikiem "Bunty chłopskie".

kroyena, Ty nawet nie wiesz, że każdego ranka poprawiasz mi humor! No prawie każdego, bo w dni wolne od pracy nie zaglądam na forum.

A to moje odkrycie: koguty są bardzo punktualne i upierdliwe. Pieją codziennie o tej samej porze (mój sąsiad-kogut o 05:00). I pieje tylko wiosną i latem. ...a może on już nie żyje :(

Gość prof. Miodek

Zacny Kroyeno,

Z musu ideologicznego i zawodowego muszę zastanowić się pilnie nad żądaniami rządących, lubo też tylko tych aspirujących do tej zaszczytnej funkcji, choćby i w wyniku Rewolucji (nie zawsze mającej kolor owocu południowego :wink:, częściej krwisto czerwonego niestety), aliści myśl mnie nie odpuszcza, czyż w omawianym poście Ob. Buraka nie nastąpiło przekłamanie geograficzne, spowodowane działaniem w afekcie.

Otóż mniemam, iż Ob. Burak mieszka w mieście i jako miastowy podszyty jest brzydką cechą zwaną pogardą dla diametralnie innej od niego (zwłaszcza charakterologicznie) części ludzkości mieszkającej w sielskich siołach, gdzie dostęp owej części ludzkości do usług Poczty Polskiej jest znacznie ograniczony czasowo.

Co dało się zauważyć po pokraśnieniu. Wigilia jak co roku, prawda ? :D

Do zobaczenia (w telewizji :wink:).

Gość Pytek
A...

i ostatnia rewolucja na ziemiach nad Wartą była podczas Wiosny Ludów.

Reszta to powstania, chociaż o mniej rewolucyjnym podłożu niż np. towarzysza Szeli Jakuba. Ciekawe dlaczego w podręcznikach nie nazwano tego rewolucją, pewnie dlatego, że klasy robotniczej za sobą nie pociągnęło, więc to wrzucono do szufladki z szyldzikiem "Bunty chłopskie".

Kroyene Ty nie masz co innego do roboty - 4000 postow od czerwca 2004 czyli ponad 25 dziennie. Czy Ty żyjesz jeszcze czymś innym?

Krótko i nie na temat:

Pytek włącz se licznik i witaj na Forrum Muratorrum. :lol:

PS. Statystyka wskazuje, że z trudem utrzymuję ponad 21 postów dziennie. Ale jak przebijesz w sposób rzeczowy i stylowy rekord dotarcia do nagłówka Lider to pewnie Radakcja kubeczkiem rzuci. takim czerwonym (oczywiście :roll: ). Oczywiście :wink: .

A gdzie do mnie z temi żalami.

Ziaba składa podania. 8)

Ps. Tera ziabie roboti narobiłem. :oops:

a dlaczego nie do ciebie? :cry: a ja lubie do ciebie :wink:

A co to - do mnie sasiedzi przychodza ze swiatlo za krotko swieci na klatce, ze dziura w schodzie sie zrobila, ze drzwi od klatki trzaskaja za glosno ............ i nie maja skrupulow. A wiadomo , kto z kim sie zadaje .......

To ja tez bez skrupulow do kroyeny z zalami :wink: