yaro137 22.04.2021 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Wykonawca proponuje położyć płyty betonowe na obecnym tarasie betonowym zabezpieczone fugą żywiczną. Czy takie rozwiązanie wymaga dodatkowej hydroizolacji, czy fuga żywiczna załatwia sprawę? Płyty są odlewane więc występuje różnica wymiarów, którą podbudowa ma pomóc zniwelować na ile to możliwe. Zastanawiam się jednak czy bezpośrednio pod te płyty nie powinna jednak iść powiedzmy jakaś geowłóknina i folia PVC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 27.04.2021 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Czyżby nikt tego nie stosował? W takim razie chyba należało by podejrzewać, że to nie najlepszy pomysł. Zacząłem się do tego zastanawiać, jak by się niby taka podbudowa miała trzymać na krańcach. Przecież to by się rozsypało. Dziwne bo wykonawca to firma z długim ciągiem pozytywnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 27.04.2021 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 żywica to bardzo trwały materiał. może rzadkość używania w budownictwie mieszkalnym polega na tym że wymaga odrobinę wiedzy , wprawy. a gres to każdy majster położy... łódki, baseny, posadzki, itepe itede, wszystko z żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 27.04.2021 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2021 Ja też z początku myślałem, że chodzi o fugę jak na basenach, ale okazuje się, że jest specjalna fuga do płyt betonowych i to chyba całkiem inna bajka i kompletnie inny sposób wykonania. Na ile jedno z drugim ma wspólnego nie jestem w stanie ocenić stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts