Arczi1980 22.04.2021 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2021 Witam , mam pytanie jaka dać zaprawę do silikatow ? Euro-mix ex. 9.02B M10 cieńkowarstwowa bedzie dobra czy może jakaś inna. I jaka folie pod izolacje pozioma bo w sklepie zaproponowali mi 0.3x30m gr 1mm tytan. Co byscie polecili bo chyba taka 1mm to wydaje mi sie za cienka.Z góry dzieki. Zastanawiam sie co dac miedzy płyte a mur w miejscu gdzie beda prety zbrojeniowe ? Szlam sie nada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 23.04.2021 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 silmur m5 też dobry, z folii to pomyśl nad papą termozgrzewalną wierzchnią, zgrzejesz, nie przesuwa się, a posypka zapobiega ewentualnemu przesuwaniu się bloczków z zaprawą. Co do szlamu, jest ok, ale beton teoretycznie nie przeciąga wody kapilarnie więc można pominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 23.04.2021 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Też jestem za papą. Z tym, że izolacja pozioma pod bloczki to nie może być papa wierzchniego krycia (z grubą posypką). Ma być papa podkładowa (drobnozarnista posypka lub brak tzw. talkowana). Grubość 4mm, modyfikowana SBS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 23.04.2021 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2021 Papa fundamentowa Icopal sbs. Jest pieruńsko mocna i droga ale polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arczi1980 24.04.2021 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Papa icopal jest w 7.5 m2, jaka musi byc zakladka ? Mur bedzie silka 24. Ile pasów wyjdzie z 1 arkusza ? I czym zgrzewac? Opalarka da rade ? Wymiary budynku mam po dlugosci 15m, szerokość 10m i 9m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arczi1980 24.04.2021 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 A i czy w miejscu gdzie beda zalewane slupy tez sie nada papa, czy lepszy bedzie szlam ? Pape stosujemy tylko obwodowo ? Dom na plycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 24.04.2021 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Słupy mają mieć połączenie z resztą fundamentu/ wieńców, nie stosuje się papy, ale szlam można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aarnn 26.04.2021 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 A i czy w miejscu gdzie beda zalewane slupy tez sie nada papa, czy lepszy bedzie szlam ? Pape stosujemy tylko obwodowo ? Dom na plycie Możesz pociąć na 3 paski. Papę dajesz pod każdą ścianą, po obwodzie i pod ściany wewnętrzne też. Nie ma potrzeby jej zgrzewać, ułożona z zakładkami na łączeniach spełni swoje zadanie o ile płyta jest powyżej gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts