coachu13 24.04.2021 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Cześć, Od niedawna mam problem z zapowietrzającą się pompą do hydroforu.Nie mniej, nie ma żadnych wycieków wody na dolocie czy od od zaworu zwrotnego czy nawet jeszcze przed nim.W związku z tym mam pytanie czy spotkaliście się z takim przypadkiem ? I gdzie może leżeć przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 12.05.2021 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 12.05.2021 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2021 Za słaby opis, nie mając schematu jak to jest wszystko połączone trudno powiedzieć. Jaki to hydrofor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 14.05.2021 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Teraz mam pompę MH MHI1300.Dochodzi mac do 2 barów i dalej pompuje, pompuje i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.05.2021 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 To znaczy że się nie zapowietrza tylko nie pompuje bo nie ma siły ssania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.05.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Sąsiad miał w studni zapiaszczoną wodę, symptomy były podobne - po dwóch sezonach pracy straciła siłę ssawną.Drobinki piasku wyszlifowały wirnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.05.2021 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Teraz mam pompę MH MHI1300. Dochodzi mac do 2 barów i dalej pompuje, pompuje i nic. Musisz opisać skąd pompuje - głębokość ssania? jaki zbiornik, jakie nastawy wyłącznika ciśnienia. Przecież taka pompa nie jest jakimś rewelacyjnym urządzeniem do pompowania wody, jest bardzo wrażliwa pod względem wydajności i na średnicę przewodu i wysokość słupa wody z jaką przyjdzie się jej zmierzyć nie piszę o długości całej instalacji bo to chyba logiczne, że woda w wężu ssącym też waży i jak już pociągnie z tych paru metrów to nie będzie jej transportować na ssaniu przez kolejne 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 14.05.2021 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Teraz mam pompę MH MHI1300. Dochodzi mac do 2 barów i dalej pompuje, pompuje i nic. Nie o taki opis mi chodziło. Nazwa pompy za dużo nie wnosi do rozwiązania problemu. Jaki zbiornik hydrofory masz? jak z membrana to może nie ma ciśnienia w nim i należałoby uzupełnić do 3 bar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts