glexu 04/24/21 07:52 PM Zgłoś naruszenie Share Posted April 24, 2021 Witajcie, budując dom rozprowadziłem rury i zainstalowałem dwa gniazda Retraflex II z myślą o przyszłości - jak się klasyczny odkurzać sypnie to będę montował jednostkę centralną. No i przyszłość nastała szybciej niż się spodziewaliśmy bo wczoraj odkurzacz wyzionął ducha i w trybie pilnym muszę coś kupić. Mam dom 200m2, dwie kondygnacje. Po jednym gniazdku na piętro w centralnym miejscu. Jeśli dobrze pamietam to rur mam położonych około 40m (było kombinowania by spełnić wymogi instalacji dla HAH). To tego dołożyłem jedno gniazdko zwykłego systemu na przyszłość w garażu. Prawdopodobnie muszę kupić jeden wąż 12m drugi 9m by wszędzie sięgnąć. No i teraz nie wiem jaka jednostkę centralna wybrać. Wypadłem z obiegu i nie czytałem długo forum. Czy moglibyście polecić coś dobrego, by nie zbankrutować a jednocześnie było bezproblemowe w użytkowaniu i niedrogie w eksploatacji? Fajnie by było gdyby był system bezworkowy i na tyle mocny by wciągał bez problemu węże? Przeglądając internet widzę zestawy z jednostka SuperVac V70 i V80 z wężami które by mnie interesowały jednak ceny są dość spore. Czy to będzie dobry wybór czy można znaleźć tańsze jednostki które spełnia moje wymagania a nie szarpną mojej kieszeni zbyt mocno? Wiem że idę na łatwiznę prosząc Was o pomoc ale może ktoś ostatnio był w podobnej sytuacji i jest na czasie? pozdrawiam i góry dziękuję za pomoc,Glexu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saskian 06/22/21 06:03 PM Zgłoś naruszenie Share Posted June 22, 2021 SuperVac V70 mogę polecić z czystym sumieniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts