Rafi1175 25.04.2021 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Zaolejowałem stół dębowy olejem bezbarwnym i wyszedł mi bardzo ciemny czy jest jakiś sposób żeby trochę go rozjaśnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagloba 28.05.2021 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Jedyny sposób to zeszlifować i położyć nową, inną warstwę oleju. Tylko, że szlifowanie dębu to ciężka sprawa. Dąb to twarde drewno, da się go szlifować na gładko i ale jest to czasochłonne, nie wiem, czy gra jest warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.05.2021 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 Zaolejowałem stół dębowy olejem bezbarwnym i wyszedł mi bardzo ciemny czy jest jakiś sposób żeby trochę go rozjaśnić ? Wątpię aby szlifowanie coś dało, już prędzej jakimś środkiem ługiem który wybiela drewno. Tak przy okazji każde drewno pomalowane czy olejem czy lakierem ciemnieje mniej lub bardziej. Aby zapobiec ciemnieniu w pewnym sensie i poprawić chłonność drewna przed pomalowaniem lakierem stosuje się lakier kapon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts