svryw484 25.04.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Witam, stoję przed wyborem bateri przysznicowej. Podoba mi się bateria Grohe smart control podtynkowa. I tu pojawia się pytanie do urzytkowników jak to się sprawuje. Czy bateria jest warta zakupu, czy nie ma problemu z zakamienianiem wkładki termostatycznej. W przypadku konserwacji jest troche rozkręcania. W domu mam zmiękczacz, i baterie termostatyczną podtynkową corsan, z której nie jestem już zadowolony. Na początku działała jak należy, ale po pół roku zaczęła się zacinać, czyszczenie (odkamianianie) pomaga na chwile, aktualnie ciężko termostat przekręcić, a zamiana położenie niewiele wpływa na temperaturę. W związku z tym mam dylemat co do zakupu, lecz szukałem na necie jakiś opini, pozytywów nie znalazłem, negatywy jakieś się znalazły, ale nieszczególnie dotyczyły mojego pytania. Być może niema z nią problemów. Proszę o info urzytkowników baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.malecki.zg 30.04.2023 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 CześćSpróbuje odkopać wątek. Czy zdecydowałeś się ostatecznie na zakup Grohe Smart Control? Też się nad nią zastanawiam. A może na forum jest ktoś inny, kto posiada to rozwiązanie i może podzielić się opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svryw484 28.04.2024 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia Sprzątając w zakładkach, trafiłem na swój wątek z powrotem, chodź o nim zapomniałem. Kupiłem tą baterie a nawet dwie. Szczerze polecam, instalacja niemal ta sama, ten sam zmiękczacz, co przy poprzedich bateriach termostatycznych (polskich) z bateriami był problem po 4 msc, zachodziły osadem, termostat się zacinał. Dodatkowo zajebiście trudno się to rozbierało do czyszczenia, a samo czyszczenie na krótko pomagało. Groche pomimo 3 razy wyższej ceny działa, termostat dziala jak powinien chce zimną to jest zimna, chce ciepłą to jest ciepła, chyba ponad 3 lata razem, ani razu nie zaglądane do środka, bo działa, a jeśli by było trzeba zajrzeć bo coś się popsuje to ściągam panel, i wyciągam całą głowice ze środka, później wystarczy złożyć, element podtynkowy jest uszczelniony pod płytkami więc nie trzeba już nic silikonować na nowo. Ogólnie przemyślana konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts