Vondock 25.04.2021 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Witam wszystkich forumowiczów, Mieszkam na trzecim piętrze w 10 letnim bloku i posiadam dwa balkony do remontu. Balkon od południowej strony 4mx3m pod spodem kolejny balkon. Wylewka zerwana do płyty konstykcyjnej. Chcialbym położyć gres na podkładkach plastikowych tzw wentylowany. 1.plyta konstrukcyjna2.czy tu coś powinno być np folia w płynie czy woda szklana lub dysperbit. Najchętniej coś w płynnej konsystencji, żeby było łatwe w położeniu. 3.wylewka z 1.5% spadkiem4.hydroizolacja z taśmami sika 4005.kafle wentylowane. Drugi balkon pod spodem też balkon. 4mx2mWylewka w dobrym stanie 1. Co do wyrównania drobnych ubytków? 2.sika 400 z taśmami 3.podloga runnen ikeła. Czy tak może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 25.04.2021 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Dopiero na warstwę spadkową kładzie się wszystko inne.Ja polecam Mapelastic z zatopioną siatką. Średnio-drogie ale dobre. Gorsza jest robota, żeby to ładnie siatkę zatopić w masie. Potem można ewentulane nierówności przyszlifować i robić co się chce.Przed mapelastic położyłbym profile aluminiowe okapowe -to bardzo ważne.A jakieś ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vondock 25.04.2021 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Pod spodem jest pusta przestrzeń. Myślę że ocieplenie jest zbędne, generalnie też nie mam miejsca bo z ociepleniem wyszłoby ponad okno tarasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts