szczęściarz 02.12.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2004 kupiłem zdewastowane mieszkanie do totalnego remontu, w którym śmierdzi psami i moczem. Myślałem, że to jest tylko smród z mebli które tam jeszcze były, ale po ich wyniesieniu i umyciu podłóg - smród nadal się utrzymuje. Okazało sie, że poprzedni lokatorzy, którzy zostali eksmitowani, mieli 3 psy, które nie były wyprowadzane na dwór, swoje potrzeby załatwiały w mieszkaniu. Może ktoś spotkał się z tym problemem. Proszę pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.12.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 A co jest na posadzkach. Moze trzeba je wymienic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 03.12.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Podejżewam iż problemem sa tynki przesiąknięte zapachem który moze latami wychodzić z ścian. J bym poważnie pomyslał nad ich skuciem i odkazeniem ścian i położeniem nowych tynków lub płyt.Nie kładł bym na pewno płyt na stare tynki to nić nie da płyty " oddychają" i prędzej czy póżniej smród przez nie przeniknie.Inna sprawa to podłogi ale tu wszystko zależy co na nich jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aib Marianna 04.12.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 A dom w jakiej technologii? Murowany, prefabrykowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczęściarz 08.12.2004 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Dzieki za odpowiedzi. Opoznienie w odpowiedzi wynika z problemu z internetem. Na podlogach sa deski pomalowane farba chyba tuz po wojnie, cz esciowo wychodzi surowe drewno - myslalem ze po wycyklinowaniu smrod zniknie, ale gdzies przeczytalem ze tak smierdzi amoniak. Moze jest jakas metoda chemiczna zlikwidowania tego smrodu. Co do skuwania tynkow - tego obawiam sie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.12.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Podobno mycie sokiem pomidorowym wyciąga zapachy. Nie wiem nie próbowałem, ale słyszałem jak tak reanimowano samochód w którym umarlak trochę posiedział. Możesz spróbować na najmniejszym pomieszczeniu. Nie chciałbym krakać, ale dodatkowo możesz mieć kłopot jeżeli szpary między deskami nie były odpowiednio zasapachlowane i nie dość, że mogło to wleźć pod dechy to jeszcze wejść w dech, gdyż nikt nie malował takiej podłogi od spodu to i mogła nabrać zapachu. Deseczki są do cyklinowania, ale to ostatnia czynność, żebyś ich nie pokaleczył. Najpierw ściany, a w ścianach instalki, el/wod/kan jeżeli możesz je zrobić to zacząłbym od tego. Napisałeś kupiłem i totalny remont. No to jak total to total. Może uda się wywalić liczniki tak by inkasentów do domu nie wpuszczać. W międzyczasie wietrzyć, skrobać ściany, kuć instalacje, zobaczysz co po tynkach, może jak zeskrobiesz do żywego to wystarczy nałożyć tylko gładź gipsową zagruntować unigruntem i przestanie walić ze ścian. I na koniec podłoga, starą farbę chemicznie i ręczną cykliną, a potem wycyklinować mechanicznie. Spróbój takich ruchów z najmniejszym pokojem i zobaczysz efekt. Powodzenia. PS. Ulga się kończy w grudniu przyszłego roku, aby ją powiększyć wystarczy kupić czujkę do gazu np. w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts