doraf 25.04.2021 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2021 Witam, Myślę, że uda mi się tutaj zebrać wiele cennych informacji, przeglądając tyle tematów człowiek sam się pogubił. Przybywam z pytaniem i prośba o poradę. Wymiana pokrycia dachu, obecnie położona blacha trapezowa pod nią pełne deskowanie z tego co się dowiedziałem (dom odziedziczony) na to zapewne warstwa papy i blacha. Dach nieocieplony w ogóle. Jeśli dobrze rozumiem to stropodach niewentylowany, nad sufitem wolna przestrzeń w granicach 20 - 40 cm i później konstrukcja dachu. Aby zrobić porządnie otrzymałem dwie propozycję. Zdjęcie całej blachy, położenie styropapy + papa pierwszego krycia i nawierzchniowa a druga propozycja to natrysk piany ZK bezpośrednio na blachę. Druga opcja wydaje się, że łatwa prosta i przyjemna dla wykonawcy jednak dla odbiorcy zbyt wiele niewiadomych bo się człowiek nie zna. Jeśli mogę chciałbym uzyskać wszelkie opinie za i przeciw natryskowi od osób które to wykonały u siebie lub fachowe porady doświadczonych dekarzy. Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.04.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Zdecydowanie radzę wykonać izolację nakrokwiową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts