marzena2 26.04.2021 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam jestem tu nowa i potrzebuje Waszej pomocy odnośnie norm w wysokości posadzek wewnątrz budynku a balkonem . W zeszłym tygodniu byłam na budowie naszej części bliźniaka która kupujemy od dewelopera i okazało się że posadzka wewnątrz budynku jest 15 cm wyższa niż posadzka na balkonach , kiedy zapytałam czy można coś z tym zrobić , usłyszałam tylko że nie zawsze wszystko jest według projektu ( dodam że w projekcie wszystko było na jednym poziomie ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.04.2021 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Możesz negocjować ....ale dlaczego, aż tyle? Trzeba dociec dlaczego? skont ten błąd. Gdzie jest kierownik budowy? czy odnotował to w dzienniku budowy, dlaczego tak się stało. Trzeba to wyjaśnić. Skoro twierdza , że nie zawsze budują z projektem to może nie tylko tam jest coś dziwnego innego niezgodnego? Oczywiście nie musisz ich informować, że możesz to wykorzystać np - można zamontować deskę kompozytową - i jest równo - mało kto ma taką możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 26.04.2021 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam jestem tu nowa i potrzebuje Waszej pomocy odnośnie norm w wysokości posadzek wewnątrz budynku a balkonem . W zeszłym tygodniu byłam na budowie naszej części bliźniaka która kupujemy od dewelopera i okazało się że posadzka wewnątrz budynku jest 15 cm wyższa niż posadzka na balkonach , kiedy zapytałam czy można coś z tym zrobić , usłyszałam tylko że nie zawsze wszystko jest według projektu ( dodam że w projekcie wszystko było na jednym poziomie ) . Trochę mało informacji. Na jakim etapie jest budowa? Może masz przekrój z projektu? Kto udzielił informacji, że nie zawsze wszystko jest zgodne z projektem? KB, deweloper czy anonimowy majster na budowie? Może posadzka w mieszkaniu jest 15cm wyższa bo jest już zrobiona na gotowo pod okładzinę (styropian do schowania instalacji i "wygłuszenia" + wylewka) a balkon ma tylko samą płytę konstrukcyjną, na której dopiero później jest przewidziane wykonanie ocieplenia i wylewki spadkowej. Chyba, że balkon jest wykonany na łącznikach termicznych to nie musi mieć ocieplenia z każdej strony - to będzie wynikać z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena2 26.04.2021 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam w dniu dzisiejszym napisałam tez maila do dewelopera z zapytaniem dlaczego jest ta różnica czekam na odpowiedź . Jeżeli chodzi o posadzkę wewnątrz to jest zrobiona na gotowo , balkony znajdują się nad garażem , teoretycznie dom jest docieplony i są prowadzone pracę elewacyjne . A jeżeli chodzi o to kto mi to powiedział to pracownik budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 26.04.2021 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Nie uznałbym tego za poważny problem.Mega gorzej byłoby gdyby było odwrotnie.Można tam teraz na balkonie zrobić wszystko co się chce, spadki, deski, schodek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 26.04.2021 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Mega gorzej byłoby gdyby było odwrotnie. Odwrotnie też by tragedii nie było. Miałem tak w mieszkaniu, nic się złego nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 28.04.2021 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 A nie jest przypadkiem tak, że posadzka balkonu nie jest wykończona i jest to miejsce na warstwę ocieplenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts