Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Różnica w poziomach posadzki wewnątrz budynku a balkonem .

Recommended Posts

Witam jestem tu nowa i potrzebuje Waszej pomocy odnośnie norm w wysokości posadzek wewnątrz budynku a balkonem . W zeszłym tygodniu byłam na budowie naszej części bliźniaka która kupujemy od dewelopera i okazało się że posadzka wewnątrz budynku jest 15 cm wyższa niż posadzka na balkonach , kiedy zapytałam czy można coś z tym zrobić , usłyszałam tylko że nie zawsze wszystko jest według projektu ( dodam że w projekcie wszystko było na jednym poziomie ) .

Możesz negocjować ....ale dlaczego, aż tyle? Trzeba dociec dlaczego? skont ten błąd. Gdzie jest kierownik budowy? czy odnotował to w dzienniku budowy, dlaczego tak się stało. Trzeba to wyjaśnić. Skoro twierdza , że nie zawsze budują z projektem to może nie tylko tam jest coś dziwnego innego niezgodnego?

Oczywiście nie musisz ich informować, że możesz to wykorzystać np - można zamontować deskę kompozytową - i jest równo - mało kto ma taką możliwość ;)

Witam jestem tu nowa i potrzebuje Waszej pomocy odnośnie norm w wysokości posadzek wewnątrz budynku a balkonem . W zeszłym tygodniu byłam na budowie naszej części bliźniaka która kupujemy od dewelopera i okazało się że posadzka wewnątrz budynku jest 15 cm wyższa niż posadzka na balkonach , kiedy zapytałam czy można coś z tym zrobić , usłyszałam tylko że nie zawsze wszystko jest według projektu ( dodam że w projekcie wszystko było na jednym poziomie ) .

Trochę mało informacji. Na jakim etapie jest budowa? Może masz przekrój z projektu? Kto udzielił informacji, że nie zawsze wszystko jest zgodne z projektem? KB, deweloper czy anonimowy majster na budowie?

Może posadzka w mieszkaniu jest 15cm wyższa bo jest już zrobiona na gotowo pod okładzinę (styropian do schowania instalacji i "wygłuszenia" + wylewka) a balkon ma tylko samą płytę konstrukcyjną, na której dopiero później jest przewidziane wykonanie ocieplenia i wylewki spadkowej. Chyba, że balkon jest wykonany na łącznikach termicznych to nie musi mieć ocieplenia z każdej strony - to będzie wynikać z projektu.

Witam w dniu dzisiejszym napisałam tez maila do dewelopera z zapytaniem dlaczego jest ta różnica czekam na odpowiedź . Jeżeli chodzi o posadzkę wewnątrz to jest zrobiona na gotowo , balkony znajdują się nad garażem , teoretycznie dom jest docieplony i są prowadzone pracę elewacyjne . A jeżeli chodzi o to kto mi to powiedział to pracownik budowy .