piraciskoo 28.04.2021 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 WitamOd wprowadzenia się do szeregowca mam problem z ogrzewaniem podłogowym w łazience. W domu mam ogrzewanie kaloryferowe + podłogowe w łazienkach. Wszystko na jeden instalacji i vitodens 100. Mam w łazienkach zawory RTL. W jednej za łazienek nie działało ogrzewanie podłogowe, instalacji była odpowietrzana kilka razy, wymieniony był zawór RTL. Nic nie pomagało. Jak zdjąłem termostat z RTL podłogówka magicznie zaczeła działać. Podejrzewam że odwrotnie zainstalowali zawór (na zasilaniu a nie na powrocie). Rozwiązaniem zainstalowanym przez dewelopera jest wywalenie zaworu RTL i instalacja zaworu z regulacją przepływu. Mam sobie regulować jak na zwykłym kranie ilośc wody która płynie do podłogówki w łazience. Z tego co wiem zawór RTL ma ograniczyć temp podłogi. W tym przypadku średnio mogę to ograniczyć. Jak sobie z tym poradzić. Jakich argumentów użyć żeby naprawili to jakoś normalnie. Czy może jest OK i nic nie popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts