Kingaa 03.12.2004 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Podpowiedzcie, pliiizzzz! Mam salon połączony z kuchnio-jadalnią i chcę te pomieszczenia wydzielić kolorami, większość granic wyjdzie na podciągach albo załamaniach ściany, ale z jednej strony jest po prostu gładka ściana i nie wiem co z tym zrobić... jak połączyć dwa kolory w pionie? Nie chcę po prostu pionowej linii... może jakiś szablon czy cuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.12.2004 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 To może być np. - namalowaną potrójna pionowa "fala", - element dekoracyjny - lustra, zieleń, - pseudokonstrukcyjne - słupek drewniany, g-k, - parawan, regalik inny mebel, - kolorowe bordery tapet ( wąskie ) lub pas tapety ( szeroki ) - kilimy, tudzież inne materiały, - artystyczne obrazy, grafiki, etc. - zbiory kolekcjonerskie ( w gablotach lub na ścianie ) .... a i są gotowe szablony kartonowe ze "ślaczkami" ale przecież można wyciąć własną kompozycję Pozdro J Może te pomysły pobudzą Twoją wyobraźnię. MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 03.12.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 A ja nie robiłabym żadnej granicy tylko pomalowała całą ścianę jednym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 03.12.2004 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Jerzysio dzięki Chodzi mi raczej o sposób połączenia tych kolorów na ścianie, a nie dodatkowe dekoracje... Zaciekawiłeś mnie tą "potrójną falą"... w jakim sensie potrójna? A szablonów właśnie ze szlaczkami nie widziałam Tylko jakieś ptaszki, kwiatki itp. skomplikowane wzorki a nie chcę, żeby było za bardzo "nadźgane"... Będę musiała lepiej poszukać Sama nie zrobię, bom antytalencie plastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.12.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 To jeśli chodzi o technikę - po namalowaniu jaśniejszej części, naklejasz na granicy taśmę papierową zabezpieczającą pomalowaną część, malujesz resztę drugim kolorkiem, czekasz aż wyschnie i odlepiasz taśmę.Jeżeli ściana równa to połączenie powinno wyjść idealnie.Zdaje się że w Leroy było coś takiego jak szablony...PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 06.12.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 My zrobiliśmy ukośną linię. Najpierw narysowaliśmy linię (używalismy do tego chyba sznurka) a potem na granicy malowałam ręcznie maluteńkim pędzelkiem. Wygląda całkiem fajnie...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 06.12.2004 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 My zrobiliśmy ukośną linię. Najpierw narysowaliśmy linię (używalismy do tego chyba sznurka) a potem na granicy malowałam ręcznie maluteńkim pędzelkiem. Wygląda całkiem fajnie... Maria A masz może zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 06.12.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Nie mam, ale zobaczę, co da się zrobić w tym względzie...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 06.12.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Nie mam, ale zobaczę, co da się zrobić w tym względzie... Maria Ojej, ale byłoby super! Może być mailem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 07.12.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Zdjęcia wysłałam mailem.Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.12.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 może spodoba ci się taki pomysł: połączenie dwóch kolorów za pomocą frezu (płaskorzeźby) wykonanego z gipsu. na granicy tych dwóch kolorów i pomieszczeń jednocześnie, na ścianie wykonać szpachelką coś w rodzaju wybrzuszenia - jakby jedna ściana próbowała wejść pod drógą - na własny użytek nazwałam to moreną czołową ( tak jak w gdańsku - i od tego wzięłam pomysł). linia tego wybrzuszenia może mieć przebieg nieregularny. po jednej stronie kolor pokoju, po drugiej aneksu jadalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 07.12.2004 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 może spodoba ci się taki pomysł: połączenie dwóch kolorów za pomocą frezu (płaskorzeźby) wykonanego z gipsu. na granicy tych dwóch kolorów i pomieszczeń jednocześnie, na ścianie wykonać szpachelką coś w rodzaju wybrzuszenia - jakby jedna ściana próbowała wejść pod drógą - na własny użytek nazwałam to moreną czołową ( tak jak w gdańsku - i od tego wzięłam pomysł). linia tego wybrzuszenia może mieć przebieg nieregularny. po jednej stronie kolor pokoju, po drugiej aneksu jadalnego. Też może fajnie wyglądać, tylko jak to zrobić moimi dwiema lewymi łapkami Jeszcze sobie pomyślałam, że po prostu pomaluję wałkiem tak prawie pionowo, żeby kolory byle jak na siebie nachodziły i trochę się rozmazywały... Czy ktoś widział coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 07.12.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Nie widziałam czegoś takiego, ale myślę, że to fajny pomysł i może super wyglądać...Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 14.05.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 czy coś w tenacie się zminiło prze z to 1,5 roku? mam ten sam problem klatka schodowa z przecierką złoto-pomrańczową łaczyć się ma z biała ścianą przedpokoju... jak to połaczyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 14.05.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Tez to kiedys przerabialam i po wielu kombinacjach najlepiej wyglada, gdy nie ma laczenia kolorow na jednej scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 30.05.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 a co myślicie o takim rozwiązaniu??? otwartą kuchnię planuję pomalować na kolor budyniowy/lekko żółty, wykusz łączy salon z kuchnią. Saoln chciałabym pomalowąc na jakąś deliaktna brzeswinię. Natomiast wykusz pomalową przecierką ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 30.05.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 otwartą kuchnię planuję pomalować na kolor budyniowy/lekko żółty, wykusz łączy salon z kuchnią. Saoln chciałabym pomalowąc na jakąś deliaktna brzeswinię. Natomiast wykusz pomalową przecierką ???? za dużo kombinacji - najwyzej drugi kolor - jedna ze ścian - tonacja ta sama. Przecierka na granicy salonu i kuchni - czyli jadalni (?) będzie tworzyła dysonans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 31.05.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ave masz chyba racje. Czy możesz mi coś zaproponować ?? kuchniahttp://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/174396.jpgwidok z salonu http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/174411.jpgwidok od jadalni (wykuszu) http://www.album.com.pl/zKyZm68ZzB/174409.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 31.05.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Nie zauwazyłam, że to jest i Twoja wnęka ! Bardzo ładnie masz! i przy tak duzej grze światłem przy łamanych ścianach pozwól sobie tylko na dwa najwyżej odcienie jakiegoś - jak chcesz - delikatnego budyniu - niekoniecznie do oddzielenia pomieszczeń , ale konkretnych płaszczyzn ścian J zostawiłabym w większości białe - masz bardzo jasne podłogi i tam juz sa dwa kolory, kominek, kamienie luksfery. Pamiętaj, że dojdą meble, jakieś inne sprzęty - zbyt duzo podziałów kolorystycznych będzie męczące pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 31.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts