Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy macie telewizor w sypialni ?

mirek_gdynia

Czy macie telewizor w sypialni ?  

417 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy macie telewizor w sypialni ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

W moim mieszkaniu tv jest i w salonie i w sypialni. Co prawda zdecydowanie częściej oglądamy telewizję w salonie, ale czasem fajnie jest się wyłożyć wygodnie w wygodnym łóżku, przytulić się i oglądnąć jakiś film. Telewizor mamy schowany za zasuwaną szafą więc go nie widać normalnie. Szukam za to właśnie jakiegoś fajnego stolika pod tv do salonu.

Może podsuniecie coś fajnego jak się Wam trafi? :)

Nie mamy telewizora w sypialni i nigdy mieć nie będziemy. Generalnie telewizji nie oglądamy, a telewizor służy nam do oglądania filmów i do gry na konsolach. Jeden pokój urządziliśmy jako multimedialny - stoi tam komputer, telewizor i konsole. Tak jest nam dużo wygodniej.

Nie znoszę sytuacji, gdy przychodzę do kogoś, a tam telewizor gra non-stop i do tego gospodarz więcej uwagi poświęca Familiadzie niż mi lub gdy telewizor wręcz zagłusza rozmowę przy stole. Staram się unikać wizyt u takich osób, ale czasami nie ma wyjścia.

• 4 weeks później...
Nie mam telewizora w sypialni, nie mam telewizora w salonie, ani w kuchni, ani w holu, ani w wiatrołapie, ani w łazience-w ogóle nie mam telewizora od paru ładnych lat.

i wiatrołapie też nie masz? :wink:

ja nie mam w sypialni ale chciałbym. może wtedy częściej...spałbym w sypialni niż w salonie :lol:

• 1 month później...

Nie mam i miec nie będę. Mąż by chciał, ale ja mówię kategoryczne NIE :lol:

Gniazdo TV nawet jest zrobione, bo M. tak na wszelki wypadek o to zadbał, ale telewizora w sypialni i tak nie będzie. Jak chce, to zawsze moze w salonie kanapę rozłożyc i sobie pooglądać, ewentualnie się kimnąć :wink: Ja w sypialni chcę miec ciszę i spokój. Taka wredna żona ze mnie :p

• 2 weeks później...

A My będziemy mieć tv w sypialni 8) .W końcu dom ma spełniać nasze potrzeby i być dla Nas.Lubię wieczorem leżąc w łóżku oglądać Tv , a nie przysypiać w salonie oglądając film a póżniej półprzytomna iśc na górę (jeszcze nie daj boże złamię nogę na schodach :D ).

W mieszkaniu w którym mieszkam też mam tv w sypialni i nie narzekam.Era gdzie telewizor był pudłem i zajmował dużo miejsca już minęła na szczęscie.

Teraz wystarczy trochę miejsca na ścianie i umiejętne ukrycie kabli (to jajlepiej przemyśleć i ukryć jeszcze przed tynkami).

Pozdrawiam!

Emilka26 pisze:

choć mąż po cichu pociągnął do każdego pokoju odpowiednie kabelki

Miałem podobną myśl, bo moja Pani kategorycznie przeciwstawia się wszelkim "rozmiękczaczom mózgów" (czytaj: TV, PC, DVD)

A tu proszę zaskoczenie, w czasie planowania wszelkich tego typu spraw żona stwierdziła: gniazdo TV w sypialni zróbmy bo nigdy nic nie wadomo.

Choć powoli też skłaniam się, żeby mieć tylko w salonie.

• 3 months później...
A My będziemy mieć tv w sypialni 8) .W końcu dom ma spełniać nasze potrzeby i być dla Nas.Lubię wieczorem leżąc w łóżku oglądać Tv , a nie przysypiać w salonie oglądając film a póżniej półprzytomna iśc na górę (jeszcze nie daj boże złamię nogę na schodach :D ).

my też będziemy mieć TV w sypialni z takich samych powodów co lady in red ale również dlatego, że uwielbiamy w niedzielne poranki leżeć z maluchami w łózku i ogladać bajeczki:yes: tzn oni a my przytulamy sie do maleńkich bobasków

Nie mam i miec nie będę. Mąż by chciał, ale ja mówię kategoryczne NIE :lol:

Gniazdo TV nawet jest zrobione, bo M. tak na wszelki wypadek o to zadbał, ale telewizora w sypialni i tak nie będzie. Jak chce, to zawsze moze w salonie kanapę rozłożyc i sobie pooglądać, ewentualnie się kimnąć :wink: Ja w sypialni chcę miec ciszę i spokój. Taka wredna żona ze mnie :p

Zmieniłabym tylko M. na A. a pod całą resztą się podpisuję.

Nie i jeszcze raz nie. Natomiast mam całkiem spore grono znajomych, którzy trzymają pilota pod poduszką i zanim otworzą oczy, włączają telewizor. Wyłaczają go tylko jak opuszczają dom oraz na noc. Przy gościach oczywiście też jest włączony. Uważam że to się kwalifikuje do leczenia.

• 2 weeks później...

W sypialni jak i w kazdym pokoju w domu oprocz kuchni i Łazienek mam doprowadzony internet i gniazda telewizyjne - powód? Moze kiedys sie zechce przyłączyc tam TV :)

Poza tym gdzie jak nie w sypialni z ukochana ogladac nieprzyzwoite filmy do dodatkowego nakręcenai sie do spraw łóżkowych? Moim zdanie mTV w sypialni byc nie musi ale kabelki warto poprowadzic, jesli Was kiedys najdzie ochota to po prostu podlaczycie TV bez koniecznosci kucia w scianach. ot co :)

Emilka26 pisze:

Miałem podobną myśl, bo moja Pani kategorycznie przeciwstawia się wszelkim "rozmiękczaczom mózgów" (czytaj: TV, PC, DVD)

A tu proszę zaskoczenie, w czasie planowania wszelkich tego typu spraw żona stwierdziła: gniazdo TV w sypialni zróbmy bo nigdy nic nie wadomo.

Choć powoli też skłaniam się, żeby mieć tylko w salonie.

Ha! wygląda na to, że Twoja Pani znalazła sposób na Ciebie :) Ustąpić, żeby postawić na swoim...Szacun!

Ja też lubię pooglądać Szkło Kontaktowe albo Discovery przed snem, a rano włączyć tvn24. Ale TV w sypialni nie będzie. Gdzieś w duszy czuję, że to przesada. Sypialnia to miejsce, gdzie mam się wyciszyć i zająć innymi sprawami, niż w ciągu dnia.

I przerażają mnie ludzie, którzy zapraszają gości, a potem włączają tv przy obiedzie. Masakra.