Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy macie telewizor w sypialni ?

mirek_gdynia

Czy macie telewizor w sypialni ?  

417 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy macie telewizor w sypialni ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam i mieć nie zamierzam.

Telewizor w sypialni to moim zdaniem była "Polska blokowa konieczność" gdy tzw. salon lub też pokój dzienny o 22.00 wraz z rozłożeniem wersalki zmieniał się w sypialnię.

Pozwolę sobie z "Olimpem" nie zgodzić się (choć może przez ostanie 6 lat zdanie Wowki też się zmieniło)... za PRL-u (i długo po nim też) TV był symbolem określonego statusu. Telewizor w salonie jest tylko i wyłącznie kultywowaniem tej cudownej "tradycji". Plazma, najlepiej nad kominkiem? Zdecydowanie nie! W moim domu telewizor jest tylko jeden, własnie w sypialni, ale... nie mamy telewizji - do TV podłączony jest tylko odtwarzacz DVD. Dziwne? A co powiecie na kino domowe w salonie, do którego nie jest podłączony żaden telewizor? Tak własnie mam (dużo muzy na DVD)! I nie zmienię.

• 5 months później...

Nie ulegam modom, a telewizora w sypialni nigdy nie miałam i nie zaakceptuję. Poza tym my w ogóle nie mamy telewizora, nie mieliśmy i nie planujemy mieć, W nowym domu nie robimy wtyczek telewizyjnych. Mamy za to laptopy i projektor.

Nie ma nic lepszego- film jak w kinie. Telewizor w życiu tego nie zastąpi.

P.S. osobiście nie znam domu, w którym byłby telewizor i nie chodziłby przez 90% czasu A ja nie znoszę hałasu.

P.S. osobiście nie znam domu, w którym byłby telewizor i nie chodziłby przez 90% czasu A ja nie znoszę hałasu.

ja nie lubię ciszy

Nie ulegam modom, a telewizora w sypialni nigdy nie miałam i nie zaakceptuję. Poza tym my w ogóle nie mamy telewizora, nie mieliśmy i nie planujemy mieć, W nowym domu nie robimy wtyczek telewizyjnych. Mamy za to laptopy i projektor.

Nie ma nic lepszego- film jak w kinie. Telewizor w życiu tego nie zastąpi..

nie wiem czy Tv w sypialni jest modne ale dla mnie wygodne

projektor mamy ale ja go nie lubię

Tv oglądamy rzadko, służy nam raczej jako odbiornik do ogladania filmów z kompa

i młoda oglada bajki

Zdecydowanie NIE ma mody na NIEPOSIADANIE telewizora. Nadal 99% ludzi go niestety posiada. Zaraz po wejściu do domu chwyta za pilota i tak do wieczora gadające pudełko śmiga. Taki rytuał - widzę to po swoich znajomych i rodzinie. Nawet jak przyjeżdża się do nich w odwiedziny to przy niedzielnym obiedzie towarzyszy telewizor. I oczywiście często zamiast rozmowy - głowy zwrócone w jego stornę - smutne. Chociaż nie ma tam NIC ciekawego - moje nieliczne kontakty z telewizją utwierdzają mnie w słusznej decyzji o jego nieposiadaniu - reklamy reklamy reklamy. Czasem szukając czegoś ciekawego przełączasz po kolei kilka polskich kanałów a na każdym reklamy. Na przemian z dennymi serialami i nikomu nieznanymi gwiazdami. Oczywiście nie potępiam - kogoś to bawi niech ogląda, jego wybór, dla mnie to totalne marnowanie czasu. I gdy oglądam te wszystkie seriale reklamy i teleturnieje to mam wrażenie że ich autorzy mają mnie za półgłówka. Jedyne co warte oglądania to kanały popularno-naukowe i zagraniczne kanały informacyjne (BBC, NBC, CNN), które mają totalnie inną klasę niż polska telewizja. Chociaż telewizor jako urządzenie to dość przydatna rzecz. Głupio ogląda się filmy na 23calowym monitorze albo jakieś wydarzenie sportowe od czasu do czasu, dzieci jakies bajki będą chciały obejrzeć. Byle z umiarem.

Ja cale zycie mowilam NIE dla TV w sypialni. W naszym poprzednim mieszkaniu (wlasciwie jednopokojowym) tv gral naokrąglo i bardzo mi (i dziecku) przeszkadzal, stąd moje postanowienie. Teraz... no cóż, z poprzedniemo mieszkania przeprowadzil się z nami telewizor turstyczny. Jest w salonie. Mąż ogląda , jak dawniej, naokrąglo. My przy okazji tez. I sobie myslę.... jakby tv byl rowniez w sypialni, to mąż do sypialni i chata (bez tv) wolna:)!

z wątku wynika, że telewizor w polskim domu to rzadkość a w sypialnie oglądać to prawie przestępstwo ... :-). Ja mam telewizor i w sypialni i w salonie w przyszłości bedzie jeszcze pewnie u córki w pokoju. Ja i moja rodzina lubimy oglądać tv i sobie tego nie odmawiamy w imię wyższych wartości :-).