Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy macie telewizor w sypialni ?

mirek_gdynia

Czy macie telewizor w sypialni ?  

417 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy macie telewizor w sypialni ?

Recommended Posts

A ja mam w sypialni, na początku mieliśmy w pokoju, takim zupełnie oddzielnym, ale okazało się, ze czasem, jak wreszcie jest coś wartego do obejrzenia (najczęściej koło22-giej) to musimy wysiadywać w niwygodnych pozycjach, zamiast zarzywać relaksu w godnych warunkach. Przenieśliśmy telewizor do sypialni - i jest super możemy wypoczywać w trakcie oglądania. Ale dobieramy repertuar (najczęściej filmy nagrane i odtwarzane kiedy mamy na to ochotę) - no i nigdy nie włączamy telewizora np. z przyzwyczjenia, albo zamiast...

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda.gif

U mnie są przygotowane gniazdka antenowe w każdym pokoju (nawet w dużej łazience, bo lubię wypoczywać w wannie). Będę miał kamery przy bramie i wokół domu. Aby sprawdzić kto dzwoni nie będę się zrywał z łóżka i gonił do wideodomofonu, tylko włączę w sypialni telewizor :D.

ZBYCH-u

To się nazywa "zboczenie zawodowe" :lol:

Pozdrawiam

a mnie sie wydaje ,że to właśnie w salonie tv jest fo pass... szczególnie drażni mnie , kiedy do kogoś przychodzimy a tu tv włączony na full i gospodarze spoglądaja zniecierpliwieni na ekran bo zaraz zacznie sie ulubiony serial lub opera mydlana :cry:

To nie obecnośc telewizora to sprawia....

To kwestia kultury i przyzwyczajenia.

Swoją droga jak byś się czuła gdyby np. o godz. 17.35 gospodarze zostawili Was samych w salonie a sami poszli oglądać "Klan" do pokoju telewizyjnego ? :wink: :p :p

A ja właśnie chcę mieć telewizor w sypialni. Przecież jeżeli będę miała inne ciekawsze zajęcia niż oglądanie telewizji to mogę go wyłączyć. W ciagu dnia nie mam czasu oglądać telewizji dopiero kiedy kładę się spać włączam TV żeby zobaczyć co się na świecie dzieje. Kiedy budzę się rano zanim wstanę włączam telewizor i oglądam prognozę pogody i wiadomości, dopiero później wstaję. A w salonie jak dla mnie może nie być TV.

Myślę że to zależy od przyzwyczajenia. Przecież jak ktoś ma w domu telewizor to nie znaczy że jest telemaniakiem. u mnie telewizor włącza się tylko na konkretne programy nie buczy bez sensu cały dzień.

Chyba że ktoś ma odruch bezwarunkowy jak widzi pilota to musi włączyć :wink: :D wtedy rzeczywiście odradzam ten zakup.

Nigdy, przenigdy. W sypialni jest miejsce na książkę, love i smaczne spanko. Tv powinno się znależć w WC, szczególnie transmisje z posiedzeń komisji sejmowych powinny być odlądane w tym miejscu, bo w przypadku wystąpienia mdłości albo gwałtownego parcia z drugiej strony to miejsce daje poczucie pełnego bezpieczeństwa. Pikuś

Nigdy, przenigdy. W sypialni jest miejsce na książkę, love i smaczne spanko. Tv powinno się znależć w WC, szczególnie transmisje z posiedzeń komisji sejmowych powinny być odlądane w tym miejscu, bo w przypadku wystąpienia mdłości albo gwałtownego parcia z drugiej strony to miejsce daje poczucie pełnego bezpieczeństwa. Pikuś

:D :D

a mnie sie wydaje ,że to właśnie w salonie tv jest fo pass..

Swoją droga jak byś się czuła gdyby np. o godz. 17.35 gospodarze zostawili Was samych w salonie a sami poszli oglądać "Klan" do pokoju telewizyjnego ? :wink: :p :p

Wowka , ale dowaliłeś !!! ktoś by śmiał zrezygnować z mojego towarzystwa na rzecz kiczowatego serialu ???? Ty mnie naprawde nie znasz :wink: Przecież ja jestem w nadawaniu lepsza od Klanu , wiadomości , tvn 24 - razem wziętych

A wracając do wątku .... nie mówiłam o wychodzeniu przy gościach na ulubione seriale , tylko o włączonym tv w czasie odwiedzin ( mam takie doświadczenie z sąsiadami , którzy są niewolnikami brazylijskich tasiemców i w czasie różnych spotkań zerkaja na tv i od czasu do czasu - mówią - ciiiii, co on jej powiedział ??? :evil: - mam ochote wyjść ale ..... jestem grzeczna i nie potrafię tak wprost im powiedzieć - WYŁĄCZCIE TEN GŁUPI TELEWIZOR !!!! )

Zepsuł się szczęśliwie o 19.13 gdy córka oglądała bajkę ze 2 lata temu.

Uwolnił nas od przymusu obecności w domu o 19.00.

Wyniosłem pudło do piwnicy i dzięki temu prostemu manewrowi nie musimy oglądać telewizji - bo był to jedyny odbiornik.

Przynajmniej wyjazdy do babci stały się dla dzieci atrakcją - tam jest telewizor.

mam takie doświadczenie z sąsiadami , którzy są niewolnikami brazylijskich tasiemców i w czasie różnych spotkań zerkaja na tv i od czasu do czasu - mówią - ciiiii, co on jej powiedział ??? :evil: - mam ochote wyjść ale ..... jestem grzeczna i nie potrafię tak wprost im powiedzieć - WYŁĄCZCIE TEN GŁUPI TELEWIZOR !!!! )

To po co do nich chodzisz ? :) A moze powinnas chodzic poza pora nadawania ich ulubionych seriali. Wszyscy byliby bardziej zadowoleni.

Ja tam wolę poczytać lub pogadać lub po......... :oops: :wink:

Pozdrawiam

Lepiej, żeby Twoja żona nie wiedziała w jakiej kolejności wymieniłeś swoje przedkładane nad TV sypialniane formy aktywności!!

Kochany, może Ty po prostu w sypialni za często czytasz, jej znudziło się to czekanie i zażyczyła sobie TV.

Co Ty na to?

A, tam żona jest sprytna i "mobilizujący" film dla niego przygotowała :p wtedy na pewno nie zaśnie :D