Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy macie telewizor w sypialni ?

mirek_gdynia

Czy macie telewizor w sypialni ?  

417 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy macie telewizor w sypialni ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie mam i nie zamierzam miec. Kiedys to przerabiałam i wygladało to w ten sposob, ze ja chciałam spac, ale nie mogłam, bo moj mąż jest zapalonym fanem sportu i większości imprez nie potrafi przepuscić. Teraz w takich sytuacjach wyganiam go do salonu, a sama mam wielkie lóżko do swojej dyspozycji:))

sypialnia bez telewizora.... i tak już zostanie...

telewizor mamy w takim "zapasowym" pokoiku, nazywamy go telewizornią; jest tam TV oraz wygodna kanapa, plus czasami deska do prasowania; właściwice TV oglądam podczas prasowania....a i tak zazwyczaj nie ma nic ciekawego... syn też tam zagląda w soboty i niedziele rano, lubi bajki oglądać....nie mamy też żadnej anteny ani kablówki....oby tak dalej....

...nie mamy też żadnej anteny ani kablówki....oby tak dalej....

Fajnie...rozmarzyłam sie.... :) Lubie cisze i kiedy jestem w domu sama to telewizor bardzo czesto jest wylaczony. Gdyby to tylko ode mnie zalezalo to wystarczylby mi sam internet do kontaktu ze swiatem.

Powiem Wam, ze w rodzinie mojego męża jest zwyczaj niewłaczania telewizora w poście , więc cala rodzina schodzi sie wieczorami razem i rozmawiaja całymi godzinami. U mnie tak sie nie da

:lol: ale troszke im zazdroszcze, bo to bardzo zżywa ich ze sobą.

• 1 month później...
Telewizji w salonie nie oglądam bo nie mam czasu po prostu siąść i oglądać,czasami oglądam w kuchni no i w sypialni właśnie,już w piżamce,bez stresu że już chce mi się spać a tu jeszcze trzeba zrobić wieczorną toaletę,przejść do sypialni.Wystarczy zrobić pstryk! i już mogę oddać się sennym marzeniom.M

Jako ten który wywołał temat telewizora w sypialni, chciałem życzyc w 2005r. tym którzy posiadają (będą posiadać) TV w sypialni, ciekawych prohramów na dobranoc. A tym którzy nie posiadają (nie będą posiadać) TV w sypialni życzę interesujących książek, płyt godnych ich odtwarzania i ciekawych programów radiowych.

A sexi kobiet nie życzysz??? :lol: Sama lektura kamasutry nie zawsze dostarcza odpowiednich wrażeń... 8)

• 2 months później...

Poniższy artykuł z ONETU dedykuję tym wszystkim nieszczęśnikom którzy zdecydowali się na instalację telewizora w swoich małżeńskich sypialniach :wink: :p :wink: :p

........................................................................

Telewizor w sypialni redukuje życie seksualne

Zastanawiacie się nad kupnem telewizora do sypialni? Pomyślcie dwa razy - możecie sobie zrujnować życie seksualne - ostrzega włoska seksuolog Serenella Salomoni.

Z jej badań wynika, że pary z telewizorem w sypialni kochają się dwa razy rzadziej niż pary bez telewizora.

To opublikowane w poniedziałek ostrzeżenie jest rezultatem ankiety, przeprowadzonej wśród 523 par, które psychologowie wypytywali o wpływ telewizji na życie seksualne.Włoskie pary bez telewizora w sypialni kochają się przeciętnie osiem razy w miesiącu; pary z telewizorem robią to tylko cztery razy w miesiącu.

Dla ludzi po pięćdziesiątce zgubne skutki telewizora dla życia seksualnego są jeszcze wyraźniejsze - średnia częstotliwość pożycia spada z siedmiu razy w miesiącu (bez telewizji) do zaledwie 1,5 raza.

Naukowcy ustalili, że niektóre programy telewizyjne szczególnie skutecznie ograniczają aktywność seksualną - są to zwłaszcza filmy pełne scen przemocy oraz tzw. reality shows.

Telewizor - nie , chyba nawet w ogóle zrezygnuje z tv w domu , choć wydaje się to być trudne. Poza tym komputer już powoli zastępuje telewizje , a z laptopem chyba najprzyjemniej będzie posiedzieć na tarasie :D

W sypialni jednak będzie na pewno można posłuchać muzyki i radia. W przeciwieństwie do tv , przyjemna muzyczka powinna wzbogacać tylko życie seksualne , a poranna pobudka z ulubiona stacją radiową jest chyba przyjemniejsza od dzwoniącego budzika. :D

Mi by sie TV w sypialni przydał, bo lubie zasypiac przy wlaczonym TV (timer)...

Na razie mam akwarium, ktore sie wylacza ok. 23:00 jak zasypiam :D

Czekam az jeszcze stanieja LCD/plazmy ok. 26 calowe i wtedy na pewno sobie kupie i przykręce do sciany :)

Zwykłe TV CRT jakos mi nie pasują w sypialni....