Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy macie telewizor w sypialni ?

mirek_gdynia

Czy macie telewizor w sypialni ?  

417 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy macie telewizor w sypialni ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Telewizor w sypialni redukuje życie seksualne

z tym, to różnie może być

bo jeśli jedno siedzi w salonie przed TV, a drugie w sypialni bez TV, to tez żadnego seksu nie ma :wink:

:lol: :lol: :lol:

Przez pół roku nie miałam w ogóle tv i tragedii nie było. Obecnie stoi tv w sypialni i też mi jakoś nie przeszkadza. Do włączania lub wyłączania służy taki malutki przycisk, na tv lub pilocie :D :wink:

Mamy telewizor w sypialni, ale tam gdzie sie przeprowadzę to go nie będzie. TV marnuje czas w sypialni, gdzie mozna porobić wiele innych ciekawszych i bardziej pożytecznych rzeczy :D

Nie wiem o czym niektórzy myśleli, ale czasem czas nas tak goni, że nie ma czasu na rozmowę z drugą osobą.

• 2 weeks później...

Nigdy. Dla mnie telewizor w sypialni to początek rozkładu małżeństwa.

W ciągu dnia jest tyle problemów iż tak naprawdę z żoną można prozmaiwać dopiero w sypialni. Telewizor to prosta droga do oddzielnych łóżek, itd. Jeszcze raz nigdy.

Ps. zresztą w salonie też nie. Jest tyle ciekawszych zajęć.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

Kiedy mieszkałam z rodzicami, telewizory były w trzech pomieszczeniach: w pokoju rodziców, w moim oraz w kuchni. Czasem na dwóch lub trzech lecial ten sam program bo każdy chciał oglądać TV u siebie lub w trakcie gotowania. W dodatku takie zachowania nie sprzyjają rozmowom w rodzinie.

Kiedy zamieszkałam ze Skarbem, przed remontem mieliśmy w sypialni i telewizor i komputer. W chwili obecnej remontujemy cale mieszkanie i obie rzeczy z sypialni wylatują. Powody?

Mój Skarb pali papierosy i zwykle robi to gdy siedzi przy komputerze, a ja nie chciałam mieć sypialni wiecznie zadymionej i śmierdzącej papierosami. Oprócz tego, miejsce pracy nie sprzyja wypoczynkowi.

A TV poleciał, gdyż nie potrafię zasnąć przy włączonym, a zdarzało się tak, że Skarb oglądał film, gdy ja miałam na rano do pracy. Zamiast oglądać samotnie TV w salonie wolał się przytulić do mnie i oglądać. Teraz nie będzie miał wyjścia, albo TV albo przytulanie do mnie w łóżeczku ;) jestem dumna, że dał się bez problemu namówić na wyprowadzenie tych dwóch sprzętów z sypialni :))

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Mamy na tak zwany wszelki wypadek.

Żadko go włączamy, bo chodzimy do sypialni spać, ale gdy złoży nas choroba (jak np. ostatnio gdy mężowi dysk wypadł) to miło pooglądać jakiś film. A czasami rano w sobotę czy niedzielę lubimy poogladać programy poradnikowe np na regionalnej TV

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 11 months później...

Owszem, w sypialni tak-robimy sobie nawet kino domowe, bo oglądamy dobre kino w łóżku zaraz po.......

w salonie tez tv (wiadomosci i dobranocki córeczki)i kino domowe-czasem przychodzą znajomi na dobry film. Tv w sypialni jest koniecznością ponieważ nie zamierzamy karmić dziecięcia telewizją, a przecież nie bedziemy jej z salonu wypraszać gdy coś oglądamy ważnego dla nas (żona z racji zawodu sledzi np programy publicystyczne). no to zrelaksuje się w sypialni a ja z córą będziemy słuchac muzyki i robić rysowanki w salonie. i odwrotnie-jak będę miał ochotę na mecz, nie będę rodzinie przeszkadzał:) Lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie pokoju telewizyjnego ale takiegoż nie mamy gdzie usadowic bo pokojów ci u nas na styk:)

acha, jeszcze jedno:) znajomi zony z pracy bardzo krytykowali posiadanie odbiornika tv w sypialni-że rozkład pożycia i wogóle:) przecież lepiej książke poczytać i co ważniejsze-porozmawiać....Dość powiedzieć,że tej zimy się ...rozwiedli. A my mamy tv w sypialni i dobrze nam z tym, dyskutujemy sobie o filmach, o życiu, czasem obejrzymy stare rodzinne nagrania.

WSZYSTKO JEST DLA LUDZI, BYLE Z UMIAREM:) i tyle:)