Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy macie telewizor w sypialni ?

mirek_gdynia

Czy macie telewizor w sypialni ?  

417 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy macie telewizor w sypialni ?

Recommended Posts

My nie mamy telewizorni w ogóle w chacie od kilku lat i jest nam bardzo bardzo dobrze z tym. Kiedyś wyczytałem, że badania wskazują, że małżonkowie na rozmowę ze sobą (taką niezwiązaną ze sprawami "bieżącymi") poświęcają średnio - uwaga - 6 minut dziennie :o

Życie małżeńskie, dziecko/dzieci. praca, budowa - gdzie do chlolery jeszcze czas na TV?! Jak się chce obejzeć fajny film, zawsze można odpalić kompa i dvd.

A ile to miejsca zajmuje, a jakie brzydkie to pudło :p

• Odpowiedzi 249
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zrobiliśmy instalacje do obu pokoi dzieci, do gabinetu, sypialni i salonu...Czy wszystkie będą wykorzystywane...czas pokaże...Ale w sypialni będzie na pewno. TV oglądamy dosyć rzadko ( teraz raczej laptop na kolanach i forum muratora :lol: ), ale jeśli już to wieczorem lubię się wyciągnąć i w tej pozycji oglądać niż skulona siedzieć na kanapie w salonie...

Co jest modne, co nie, co jest fo pass...Chyba raczej powinno się kierować przy takich decyzjach preferencjami i stylem życia...Przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia...TV towarzyszy w codziennym życiu, jak telefon komórkowy, internet, samochód...Pozostaje tylko pytanie, jak bardzo potrzebujemy tego wszystkiego - jak bardzo jesteśmy uzależnieni...

A propo's czyjegoś postu, że sypialnia służy do czegoś innego...Racja - do czytania, słuchania muzyki, spania, kochania się...tak samo, jak salon nie służy tylko do przyjmowania gości - tam też można wykonywać czynności j.w. , no może najmniej bezpieczne jest to ostatnie... :lol:

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
My nie mamy i nie będziemy mieć, w nowym domu też nie. Ale - czy nikt nie pomyślał o przyjemności oglądania "pikantnych" filmików w łóżku?

Wtedy "sesja" w salonie, przed kominkiem na niedźwiedziej skórze (lub tygrysiej) :wink:

pozdrawiam

Tak, ale jak się ma dzieci... :( Ale też o tym pomyślałam :wink:

My nie mamy i nie będziemy mieć, w nowym domu też nie. Ale - czy nikt nie pomyślał o przyjemności oglądania "pikantnych" filmików w łóżku?

Wtedy "sesja" w salonie, przed kominkiem na niedźwiedziej skórze (lub tygrysiej) :wink:

pozdrawiam

Tak, ale jak się ma dzieci... :( Ale też o tym pomyślałam :wink:

U mnie też dziecko, no ale jak ferie, albo dziecka do babci :D :wink: